232
Ο Αντονι Φάουτσι και, πίσω του, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων τον Μάρτιο του 2020 | EPA/JIM LO SCALZO

Ο Τραμπ φθονεί τον Φάουτσι: «Τον αποθεώνουν και είναι υπάλληλός μου»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 07:00
Ο Αντονι Φάουτσι και, πίσω του, ο Ντόναλντ Τραμπ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων τον Μάρτιο του 2020
|EPA/JIM LO SCALZO

Ο Τραμπ φθονεί τον Φάουτσι: «Τον αποθεώνουν και είναι υπάλληλός μου»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 07:00

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να κρύψει τα αισθήματά του, πόσο μάλλον όταν παίζεται η φήμη του και η εικόνα του, ένα θέμα που πάντα τον καίει.

Στο πρόσωπο του λοιμωξιολόγου Αντονι Φάουτσι εξακολουθεί να βλέπει έναν αντίπαλο, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν πιο ευνοϊκά από τον ίδιο. Και αυτό δεν το κρύβει.

Τον δρα Φάουτσι τον αποθεώνουν τα ΜΜΕ γιατί είναι τόσο μεγάλος επαγγελματίας, γιατί λένε ότι έκανε εκπληκτική δουλειά, έγραψε την Κυριακή στο Twitter ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Δουλεύει όμως για εμένα και την κυβέρνηση Τραμπ, και εμένα δεν μου δίνουν εύσημα. Πόσο πιο fake news μπορεί να είναι αυτό;».

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ακόμη πως οι αριθμοί των κρουσμάτων, τα οποία κατέγραψαν ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ χθες, με σχεδόν 280.000 νέες μολύνσεις, αλλά και των θανάτων έχουν «παραφουσκωσει» από τα CDC (όπου είναι επικεφαλής ο Φάουτσι) λόγω μιας «γελοίας μεθόδου κατανομής».

Οι σχέσεις των δυο τους ποτέ δεν ήταν καλές, καθώς διαφωνούσαν για την προσέγγιση στο ζήτημα της πανδημίας στις ΗΠΑ, όπως μεταξύ άλλων για τις μάσκες. Εφτασε μάλιστα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να υπονοήσει ότι θα απέλυε τον Φάουτσι μετά τις εκλογές, μια υπόσχεση (ή ίσως απειλή) που δεν πραγματοποίησε.

Αντιθέτως, όπως υπενθυμίζει ο Independent, ο Τζο Μπάιντεν ήδη όρισε τον Φάουτσι μέλος της ομάδας μάχης κατά του κορονοϊού, καθώς για τον εκλεγμένο πρόεδρο η πανδημία είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...