358
O Ιβάν σε δηλώσεις του τον περασμένο Μάιο με το μικρόφωνο του Epsilon μπροστά του. Ισως να γίνει δικό του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Epsilon και Ιβάν Σαββίδης: τόσο κοντά, τόσο μακριά

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 08:59
O Ιβάν σε δηλώσεις του τον περασμένο Μάιο με το μικρόφωνο του Epsilon μπροστά του. Ισως να γίνει δικό του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Epsilon και Ιβάν Σαββίδης: τόσο κοντά, τόσο μακριά

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2017, 08:59

Η είδηση έκανε τη Δευτέρα τον γύρο του Διαδικτύου, ή τέλος πάντως ενός μέρους του: στον Ιβάν Σαββίδη το κανάλι Epsilon. Μάλιστα υπήρξε και η αστερόσκονη κουτσομπολιού ότι η έλευση του Ιβάν θα «τελειώσει» τον Μένιο Φουρθιώτη, λες και κάτι τέτοιο έχει σημασία. Σε κάθε περίπτωση είναι μια είδηση που χρήζει προσοχής, καθώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας από πέρυσι προσπαθεί να βάλει πόδι στο τηλεοπτικό τοπίο -είχε συμμετάσχει κατά δήλωσή του ως «λαγός» στον διαγωνισμό-φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών και ήταν πρώτος επιλαχών- και προ μηνών απέκτησε σχεδόν το 20% του Mega από τον Φώτη Μπόμπολα.

Πρόσφατα δε, ο κ. Σαββίδης απέκτησε τους τίτλους του «Εθνους» και της «Ημερησίας» κατά την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Πήγασου.

Πόσο κοντά είναι λοιπόν ο Ιβάν στο «να αποκτήσει» το Epsilon; Από το κανάλι διαψεύδουν την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος – το Epsilon ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη. Ομως, όπως σημειώνει και ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα» της Τρίτης, αυτό που δεν διαψεύδεται -διότι τον είδαν- είναι η ξενάγηση που έκαναν στελέχη του σταθμού στον ομογενή επιχειρηματία στις εγκαταστάσεις του καναλιού το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» και παρά τις διαψεύσεις, πολλοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει στο Epsilon το τελευταίο διάστημα και ενδεχομένως πρόσωπα που έως πρόσφατα θεωρούνταν κομβικά τώρα να μην έχουν εικόνα τον τελευταίων εξελίξεων (βλ. Σαββίδης κλπ).

Τι μπορεί να συμβεί αν όντως ο Ιβάν θέλει να αγοράσει το κανάλι από τον κ. Βρυώνη; Τότε αρχίζει μια σχετικά χρονοβόρος διαδικασία, επισημαίνουν κύκλοι της τηλεοπτικής αγοράς.

Η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ συμφερόντων Βρυώνη θα πρέπει να υποβάλει τη σχετική πράξη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ώστε αυτό με τη σειρά του να διενεργήσει έλεγχο νομιμότητας. Μέχρι να εγκριθεί η μεταβίβαση, αγοραπωλησία δεν υφίσταται, τονίζεται. Χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει ως προς την υποβολή της συμβολαιογραφικής πράξης στο ΕΣΡ. Σε περίπτωση όμως που απορριφθεί για κάποιον λόγο η επικείμενη μεταβίβαση από το Συμβούλιο, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναζητήσει άλλον ενδιαφερόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ είχε αποκλειστεί στα προκαταρτικά του περυσινού διαγωνισμού επειδή η εγγυητική επιστολή που είχε καταθέσει κατέθεσε, από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, είχε ισχύ μόλις 36 ημερών αντί 365 ημερών που προέβλεπε ο νόμος και ήταν μεταβιβάσιμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...