305
|

Στον Ιβάν Σαββίδη το «Εθνος» και η «Ημερησία»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 17:35

Στον Ιβάν Σαββίδη το «Εθνος» και η «Ημερησία»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 17:35

Μετά την αποτυχία του να αποκτήσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη -ο οποίος περιήλθε στον έλεγχο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη– ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης κατέφυγε όπως ανέμεναν κύκλοι των ΜΜΕ στον «Πήγασο», τα περιουσιακά στοιχεία του οποίου (μεταξύ άλλων οι εφημερίδες «Εθνος», «Εθνος της Κυριακής» και «Ημερησία», ο ιστότοπος ethnos.gr και η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «Ανωση») βγήκαν την Τετάρτη στο σφυρί.

Κατ ουσίαν ο κ. Σαββίδης απέκτησε τίτλους εντύπων καθώς εδώ και κάποιο καιρό η «Πήγασος» έχει κατεβάσει ρολά και τα έντυπά της έχουν πάψει να κυκλοφορούν εξαιτίας των απεργιών των εδώ και μήνες απλήρωτων εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο γνωστός και για τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με το Μαξίμου, επιχειρηματίας επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να δραστηριοποιηθεί με τα ελληνικά ΜΜΕ, έστω και όχι υπό ιδανικές συνθήκες (έχει πάντως ήδη αποκτήσει και το ένα πέμπτο της «Τηλέτυπος» του Mega).

Οπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης, η εταιρεία Dimera, συμφερόντων Σαββίδη, απέκτησε τα σήματα του «Εθνους», του «Εθνους της Κυριακής» καθώς και της «Ημερησίας».

Τα τρία σήματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία του έναντι προσφοράς 3.580.000 ευρώ που ήταν και η μοναδική που υποβλήθηκε κατά την διαδικασία στο Ειρηνοδικείο. Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η προσφορά κατατέθηκε λίγο προτού λήξει η χρονική προθεσμία που αφορούσαν στα τρία σήματα του Ομίλου.

Πιο αναλυτικά τα σήματα του «Εθνους» («Εθνος», «Εθνος της Κυριακής» και Ethnos.gr) πέρασαν στον όμιλο Dimera έναντι ποσού 3.000.000 ευρώ.

Αντιστοίχως, τα σήματα της Ημερησίας κατέληξαν στον ίδιο όμιλο έναντι τιμήματος, 580.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης είχε αποκτήσει, πριν από λίγες εβδομάδες και συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου, το 19,63% των μετοχών που είχε ο Φώτης Μπόμπολας και η «Πήγασος» στο Mega έναντι ποσού που κυμαινόταν μεταξύ τέσσερα και έξι εκατ. ευρώ.

Ως προς τις μετοχές της εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών «Ανωση», συγκεκριμένα 678.000 κοινές μετοχές, καταλήγουν στον Χρ. Χατζαρίδη του Δημητρίου έναντι τιμήματος μόλις 25.000 ευρώ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...