215
To τάνκερ «Elka Aristotle» |

Επίθεση πειρατών σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο – απήχθη έλληνας ναυτικός

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 15:37
To τάνκερ «Elka Aristotle»
|

Επίθεση πειρατών σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο – απήχθη έλληνας ναυτικός

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 15:37

Επίθεση πειρατών δέχθηκε το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «Elka Aristotle» (φωτογραφία κάτω από MarineTraffic) ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Λόμε Τόγκο, στο Τόγκο της δυτικής Αφρικής.

Οπως επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, κατά την επίθεση απήχθησαν τέσσερα από τα συνολικά 24 μέλη του πληρώματος του ελληνικού τάνκερ, αναμεσά τους ένας Ελληνας.

Τη στιγμή της επίθεσης πάνω στο πλοίο υπήρχαν ένοπλοι φρουροί που άνοιξαν πυρ κατά των πειρατών. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε στο χέρι ένας από τους φρουρούς.

Το Σάββατο πειρατές επιτέθηκαν σε νορβηγικό πλοίο στη Μπενίν παίρνοντας ομήρους  εννέα μέλη του πληρώματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας έχει ως εξής:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...