477
|

Γιατί επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 17:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2020, 19:30

Γιατί επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 17:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/06/2020, 19:30

Μόλις μία εβδομάδα μετά την κατάργησή της (την 31η Μαΐου) επέστρεψε από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου η καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, εκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2», αναφέρεται σχετικά

Η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε απαραίτητη μετά τα φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας ανά την Ελλάδα, αλλά και λόγω μιας ανησυχητικής αύξησης των περιστατικών του ιού στην περιφέρεια, με τον αριθμό τους μέσα στο τριήμερο να αυξάνεται κατά δεκάδες (εδώ). Συνολικά 97 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο τετραήμερο, δηλαδή από την περασμένη Πέμπτη που έγινε η τελευταία, εβδομαδιαία ανακοίνωση.

Νέα κρούσματα εμφανίστηκαν σε Ξάνθη, Λαμία, Τρίπολη, Κοζάνη, ενώ οι ειδικοί ανησυχούν για τα φαινόμενα συνωστισμού-συγχρωτισμού σε καλοκαιρινά κέντρα διασκέδασης, με χαρακτηριστικό το περίφημο περιστατικό στη Μύκονο (εδώ).

Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Κοζάνης, ενώ μεταξύ αυτών είναι δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί αλλά και ένα ζευγάρι που επέστρεψε πρόσφατα από την Τσεχία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν 53χρονο και ένα ζευγάρι που επέστρεψε οδικώς από την Τσεχία, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 53χρονος μετέβη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα.

Σχετικά με τα δύο κρούσματα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε γνωστό πως θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας στρατιωτικός από την Κοζάνη κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια διεγνώσθη θετικός και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Τέλος, στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο Πτολεμαΐδας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται ένας 66χρονος άντρας που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Τσεχία, ενώ θετική διαγνώστηκε και η σύζυγός του που εμφανίζει ήπια συμπτωματολογία.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή της Τρίπολης καταγράφηκε σε δομή ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Πρόκειται για έναν 63χρονο όπως πληροφορείται το thebest.gr ο οποίος διαγνώστηκε χθες βράδυ. Μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης χθες βράδυ. και εν συνεχεία διακομίστηκε για καλύτερη παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς.

Στην Τρίπολη έχει ήδη σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και πραγματοποιούνται συσκέψεις με τις τοπικές αρχές. Σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς.

Υπενθυμίζεται τέλος πως, τέσσερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Λαμία. Πρόκειται για συγγενείς 86χρονου που είχε ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν η κόρη του η οποία επίσης εισήχθη στη ΜΕΘ, η σύζυγος, και ο εγγονός του, οι οποίοι νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του 86χρονου και στην Αταλάντη.

Στο δήμο Μύκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορονοϊού. Τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ στο συγκεκριμένο μέρος από την Πολιτική Προστασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...