298
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τις δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη | Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χαρδαλιάς για Μύκονο: Καμία έκπτωση, οι κανόνες είναι για όλους

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 17:23
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τις δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη
|Intime/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χαρδαλιάς για Μύκονο: Καμία έκπτωση, οι κανόνες είναι για όλους

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 17:23

Η κυβέρνηση δεν κάνει εκπτώσεις στην τήρηση των όρων για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη με αφορμή το άνοιγμα από τις 15 Ιουνίου του αεροδρομίου «Μακεδονία» και για τις διεθνείς πτήσεις.

Σε ερώτηση για το περιστατικό στη Μύκονο ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε».

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός.

Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».

Σε ερώτηση τι πρωτόκολλα θα εφαρμοστούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τόνισε ότι δεν υπάρχουν οριζόντια πρωτόκολλα και οριζόντιες διαδικασίες- και ανάλογα με τους αλγόριθμους που τρέχουν και τι θα συναντήσουμε σε όλη τη χώρα προκύπτουν και τα ανάλογα πρωτόκολλα.

Ζήτησε, τέλος, να κάνουμε υπομονή, λέγοντας ότι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Τουρισμού και ταυτόχρονα παρατηρείται, σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους, ό,τι γίνεται σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και χώρες με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον που είναι εκτός Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...