296
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν έχει κερδίσει τα εύσημα για την επιτυχημένη πολιτική της | REUTERS/Yiming Woo/File Photo

Χώρα ελεύθερη από τον κορονοϊό είναι πλέον η Νέα Ζηλανδία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 16:35
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν έχει κερδίσει τα εύσημα για την επιτυχημένη πολιτική της
|REUTERS/Yiming Woo/File Photo

Χώρα ελεύθερη από τον κορονοϊό είναι πλέον η Νέα Ζηλανδία

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2020, 16:35

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα αρντερν ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα αρθούν από αύριο, Τρίτη, εκτός από περιορισμούς στα σύνορα, καθώς ο ιός έχει εξαλειφθεί από τη χώρα.

Η Νέα Ζηλανδία γίνεται ίσως η πρώτη χώρα που κηρύσσει και τυπικά το τέλος των μέτρων- τουλάχιστον των πιο αυστηρών στο εσωτερικό.

Στο εξής οι δημόσιες και οι ιδιωτικές εκδηλώσεις μπορούν πλέον να διεξάγονται χωρίς περιορισμούς, οι τομείς των λιανικών πωλήσεων και της φιλοξενίας μπορούν να λειτουργούν κανονικά και όλες οι δημόσιες μεταφορές μπορούν να ξαναρχίσουν.

Νωρίτερα οι υγειονομικές Αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει πως η Νέα Ζηλανδία δεν έχει πλέον κανένα ενεργό κρούσμα του κορονοϊού, καθώς πήρε εξιτήριο ο τελευταίος ασθενής που εξακολουθούσε να βρίσκεται σε απομόνωση,

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Ασλι Μπλούμφιλντ χαρακτήρισε το γεγονός αυτό επιτυχία, για την οποία ολόκληρη η χώρα μπορεί να είναι υπερήφανη. «Το γεγονός ότι δεν έχουμε κανένα ενεργό κρούσμα για πρώτη φορά από τις 28 Φεβρουαρίου είναι ασφαλώς ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία μας, όμως, όπως έχουμε πει και προηγουμένως, έχει ουσιαστική σημασία να διατηρηθεί η επιφυλακή εναντίον της Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η Νέα Ζηλανδία επαινέθηκε για την αποτελεσματική απάντησή της στην επιδημία του κορονοϊού, στο πλαίσιο της οποίας επιβλήθηκε αυστηρό lockdown επτά εβδομάδων, μέχρι τον Μάιο. Η πρωθυπουργός επέμενε ιδιαίτερα στην ανάγκη όλοι οι πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. «Είμαστε μια ομάδα με 5 εκατομμύρια μέλη», έλεγε, αναφερόμενη στον πληθυσμό της χώρας.

Η χώρα του Νότιου Ειρηνικού κατέγραψε 1.154 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 22 θανάτους. Αν δεν είχε λάβει μέτρα, τα μοντέλα πρόβλεπαν χιλιάδες θύματα.

Καμιά νέα μόλυνση δεν έχει καταγραφεί εδώ και 17 ημέρες. Εδώ και μία εβδομάδα δεν υπήρχε πλέον παρά ένα μόνο ενεργό κρούσμα. «Το τελευταίο κρούσμα δεν είχε πλέον συμπτώματα εδώ και 48 ώρες και θεωρείται πως έχει αναρρώσει», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...