278
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν | EPA/MICK TSIKAS

Εντεκάχρονη «λάδωσε» την Τζασίντα Αρντερν με $5 για να γίνει… εκπαιδεύτρια δράκων

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 14:04
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν
|EPA/MICK TSIKAS

Εντεκάχρονη «λάδωσε» την Τζασίντα Αρντερν με $5 για να γίνει… εκπαιδεύτρια δράκων

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 14:04

Μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για τον πολιτικό πολιτισμό μιας χώρας όταν η πρωθυπουργός απαντά με κάθε επισημότητα αλλά και με χιούμορ στο περίεργο αίτημα μιας 11χρονης. Αλλά και όταν η πρωθυπουργός επιστρέφει στο κορίτσι ένα ασήμαντο χρηματικό ποσό με το οποίο επιχείρησε να τη «λαδώσει» για να κάνει αυτό που της ζήτησε.

Η Τζασίντα Αρντερν, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, έλαβε μία επιστολή από την 11χρονη Βικτόρια με ένα περίεργο αίτημα: η κυβέρνηση πρέπει να διεξαγάγει έρευνα πάνω στους δράκοντες. Ζητούσε μάλιστα η μικρή να της δώσουν δυνατότητες τηλεκίνησης για να γίνει εκπαιδεύτρια δρακόντων.

Μέσα στην επιστολή, όπως σημειώνει το BBC, είχε πέντε δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου τρία ευρώ), προφανώς για να προχωρήσει το αίτημα.

Η πρωθυπουργός απάντησε σε επίσημο επιστολόχαρτο. Ευχαρίστησε για το γράμμα της Βικτόρια, αλλά εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν εργαζόμαστε πάνω σε παραψυχολογικές έρευνες και σε δράκους».

Πρόσθεσε: «Σου επιστρέφω λοιπόν τα χρήματα της δωροδοκίας και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο στην αναζήτησή σου για την τηλεκίνηση, την τηλεπάθεια και τους δράκοντες» .

Σε υστερόγραφο γραμμένο από την ίδια, η Αρντερν άφηνε ένα ανοιχτό παράθυρο: «ΥΓ Θα έχω τον νου μου για αυτούς τους δράκους. Φοράνε σακάκια;».

Received this in the post, turns out my littlest sister (11yo) tried to bribe Jacinda from r/newzealand

Την επιστολή αποκάλυψε στο Reddit ο μεγαλύτερος αδελφός της Βικτόρια που είπε ότι είναι παθιασμένη με τη σειρά «Stranger Things» του Netflix, η οποία ασχολείται με παρόμοια φαινόμενα.

Η Αρντερν, νέα μητέρα και η ίδια, φαίνεται ότι τείνει ευήκοον ους στα παιδιά. Τον περασμένο Μάρτιο, μετά τη σφαγή στο Κράιστσερτς, είχε απαντήσει προσωπικά στην οκτάχρονη Λούσι που της είχε γράψει ότι είναι «καλή ιδέα να απαγορεύσουμε τα επικίνδυνα όπλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...