255
Ο γερουσιαστής-μποξέρ Μάνι Πακιάιο πάει για πρόεδρος στις Φιλιππίνες | REUTERS/Erik De Castro/File Photo

Ενας μποξέρ πάει για πρόεδρος στις Φιλιππίνες

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 12:53
Ο γερουσιαστής-μποξέρ Μάνι Πακιάιο πάει για πρόεδρος στις Φιλιππίνες
|REUTERS/Erik De Castro/File Photo

Ενας μποξέρ πάει για πρόεδρος στις Φιλιππίνες

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 12:53

Ο 42χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Μάνι Πακιάιο, που ανεμίζει τη σημαία του αγώνα κατά της διαφθοράς, θα διεκδικήσει την προεδρία των Φιλιππίνων αφού αποδέχθηκε πρόταση του κόμματος PDP-Laban. Αυτή η ανακοίνωση δεν εξέπληξε τους Φιλιππινέζους, καθώς ο πυγμάχος υπήρξε βουλευτής και τώρα κατέχει το αξίωμα του γερουσιαστή.

Κατά καιρούς ο μποξέρ έχει εκφράσει ακραίες απόψεις για μείζονα και ελάσσονα κοινωνικά θέματα. Οι πρώτες δηλώσεις του σχετικά με τον νέο ρόλο που θα παίξει ήταν ωστόσο κοινότοπες: «Είμαι πολεμιστής, θα παλεύω πάντα. Μέσα και έξω από το ρινγκ». Οι εκλογές θα γίνουν στις Φιλιππίνες το 2022. Στο στόχαστρο του Πακιάιο βρίσκεται ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε –άλλη περίπτωση αυτός…

Καρέ από τον καιρό των Ρινγκ: ο Πακιάιο στη γωνία του, μαζί με τον προπονητή του (REUTERS/Lai Seng Sin/File Photo)

Ο ίδιος ο Ντουτέρτε δεν έχει εκ του νόμου τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα για ανανέωση της θητείας του. Ετσι για τον θώκο του προωθεί την υποψηφιότητα της κόρης του. Ο πυγμάχος διετέλεσε άσος των ρινγκ, αφού είναι ο μόνος άνθρωπος που κατέκτησε παγκόσμιους τίτλους σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες. Οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν όμως πίσω από την κόρη του προέδρου.

Στις καταγγελίες του μποξέρ για θέματα διαφθοράς περιλαμβάνεται και ένα «εξαφανισθέν ποσόν» περί τα 200 εκατ. δολάρια σχετικό με την πανδημία, που προοριζόταν για φτωχές οικογένειες. Στη νησιωτική χώρα διεξάγεται ήδη έρευνα για υπερτιμολόγηση υγειονομικών υλικών. Ο Ντουτέρτε αμύνθηκε στα πολιτικά κροσέ του Πακιάιο προκαλώντας τον να πει ονόματα διεφθαρμένων αξιωματούχων, αλλά αντί ονομάτων δέχθηκε την απειλή «ο χρόνος σας τελείωσε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...