305
Η Βασίλισσα την Πέμπτη έχει γενέθλια και κλείνει, αισίως, τα 90 της χρόνια | PA

«Μήπως γνωρίζετε τη Βασίλισσα Ελισάβετ;»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2016, 14:56
Η Βασίλισσα την Πέμπτη έχει γενέθλια και κλείνει, αισίως, τα 90 της χρόνια
|PA

«Μήπως γνωρίζετε τη Βασίλισσα Ελισάβετ;»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2016, 14:56

Ακόμη και η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μπορεί κατά καιρούς, σπάνια είναι η αλήθεια, να περπατήσει ανάμεσα τον κόσμο δίχως να χρειάζεται την προστασία των ανδρών της προσωπικής της ασφάλειας. Αυτό αποκάλυψε ο πρώην υπεύθυνος της βασιλικής ασφάλειας, Ρίτσαρντ Γκρίφιν.

Μάλιστα, για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας The Times,  ανακάλεσε από τη μνήμη του ένα περιστατικό όταν η βασίλισσα βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα γκρουπ αμερικανικών τουριστών κοντά στο Balmoral Estate, κοντά στο Αμπερντινσάιρ της Σκωτίας.

Οι τουρίστες ρώτησαν την Ελισάβετ εάν ζούσε στην περιοχή κι εκείνη τους απάντησε ότι είχε κάπου εκεί κοντά ένα σπίτι. Εν συνεχεία, δίχως να έχουν καταλάβει σε ποια απευθύνονταν, τη ρώτησαν αν είχε συναντήσει ποτέ τη Βασίλισσα κι εκείνη, με το γνωστό φλεγματικό χιούμορ των Βρετανών, τους απάντησε: «Όχι, αλλά εκείνος την έχει δει». Οπου το «εκείνος» είχε να κάνει με έναν αστυνομικό που τους τον έδειξε.

Φορώντας μια καρό φούστα και ένα μαντίλι στο κεφάλι, ήταν προφανώς δύσκολο για μια ομάδα αμερικανών τουριστών να την αναγνωρίσουν.

Σε μια άλλη τέτοια ιστορία, στο Νόρφολκ, μια ηλικιωμένη κυρία την πλησίασε και της είπε: «Μοιάζετε πάρα πολύ με τη βασίλισσα». Η Ελισάβετ φέρεται να απάντησε: «Είναι εξαιρετικά καθησυχαστικό»

Οι τουρίστες αποχώρησαν άπραγοι και φυσικά δίχως να περάσει καν από το μυαλό κάποιου εξ αυτών ότι συνομιλούσαν τόση ώρα με τη Βασίλισσα.

Για την ιστορία το Balmoral Castle είχε αγοραστεί από τη Βασίλισσα Βικτόρια και εν συνεχεία πέρασε στην κατοχή των μελών της Βασιλικής οικογένειας. Οι χώροι του άνοιγαν για το κοινό κάθε χρόνο μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Παλατιού, ο οποίος συνομίλησε επί του θέματος με δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Independent, όντως, ο Ρίτσαρντ Γκρίφιν εργάστηκε επί 30 συναπτά χρόνια πολύ κοντά στη Βασίλισσα προσφέροντάς της πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα της ασφάλειας. Αρα γνώριζε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, η Ελισάβετ έχει γενέθλια και κλείνει αισίως τα 90 της χρόνια.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...