271
|

Εμβολιάστηκε και ο Ιαν ΜακΚέλεν, ο Γκάνταλφ του «Αρχοντα των Δακτυλιδιών»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2020, 13:32

Εμβολιάστηκε και ο Ιαν ΜακΚέλεν, ο Γκάνταλφ του «Αρχοντα των Δακτυλιδιών»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2020, 13:32

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έχουν ξεκινήσει στη Βρετανία εδώ και μια εβδομάδα. Αλλά πόσο συχνό είναι να εμβολιάζεται ένας αγαπημένος μάγος της μεγάλης οθόνης; Ο σερ Ιαν ΜακΚέλεν, κορυφαίος σεξπιρικός ηθοποιός ο οποίος όμως έγινε ευρύτερα γνωστός ως Γκάνταλφ στο «Lord of the Rings» και ως Magneto στην κινηματογραφική σειρά των «X-Men», έλαβε και αυτός το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech και είπε ότι θα ήθελε να αγκαλιάσει όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές για τη δουλειά που κάνουν όλον αυτόν τον καιρό.

«Την επόμενη φορά που θα έρθω, όχι, έξι μέρες αφού θα ξαναέρθω, θα τους δώσω όλους μια μεγάλη αγκαλιά. Επιτρέπεται, έτσι; Δεν ξέρω…» είπε στο ITV ο ΜακΚέλεν, ο οποίος ως 81χρονος έχει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Προχώρησε μάλιστα και σε ένα είδος πολιτικού σχολίου για τις αρετές του εθνικού συστήματος υγείας της Βρετανίας, του θρυλικού NHS: «Αυτό είναι το καλό σε αυτήν την κατάσταση. Βλέπεις τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει σε αυτή τη χώρα – και μου φαίνεται ότι το NHS είναι στην κορυφή της λίστας με αυτά που δουλεύουν. Το ξέρω φυσικά, δεν θα ζούσα αν δεν υπήρχε το NHS. Είμαι λίγο μεγαλύτερος από το NHS αλλά όταν ήμουν παιδί, το να έχεις καλή περίθαλψη όταν την χρειαζόσουν –τι θαυμάσια αντίληψη», είπε εξυμνώντας τον δημόσιο ρόλο της υγείας.

Φυσικά μίλησε και για τον εμβολιασμό του, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά του. «Κοιτάξτε μοιάζει με όπλο, είναι μια βελόνα, αλλά δεν είναι –είναι ένας φίλος. Θα ήθελα να ενθαρρύνω τον καθένα να το κάνει, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για όλους τους υπόλοιπους. Αν είσαι χωρίς ιό αυτό βοηθάει όλους, έτσι δεν είναι;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...