191
| ΙΝΤΙΜΕ

Νέα υπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων – τέσσερις συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 10:49
|ΙΝΤΙΜΕ

Νέα υπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων – τέσσερις συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2024, 10:49

Νέα υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικων κοριτσιών έρχεται στο φως ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας το διήμερο 17-18 Μαρτίου σε Βύρωνα, Αιγάλεω και τις πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που συντόνισε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων τέσσερα άτομα, τα οποία –σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσης της Αστυνομίας– φέρονται να «στρατολογούσαν» ανήλικα κορίτσια για τα οποία έκλειναν ραντεβού με «πελάτες» σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες είναι δύο άνδρες και δύο γυναίκες 21 έως 54 ετών. Εξ αυτών, η 25χρονη φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος εκπόρνευσης ανηλίκων, ενώ εμπλέκεται και σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά 14χρονα κορίτσια, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους. Τους κανόνιζε τα ραντεβού στα ξενοδοχεία –πολλές φορές τις συνόδευε αυτοπροσώπως στα «ραντεβού»– δίνοντάς τους μέρος των χρημάτων που πλήρωναν οι πελάτες. Αλλες φορές, αντί χρημάτων έδινε στα μικρά κορίτσια ναρκωτικά! Οι υπόλοιποι από τους συλληφθέντες αναζητούσαν πελάτες και μετέφεραν τα θύματα του κυκλώματος στα ξενοδοχεία για τα ραντεβού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...