450
Από τη συγκέντρωση στα Σεπόλια το βράδυ της Τετάρτης | X / @MatinaPap

Υπόθεση 12χρονης: Οργή στον Κολωνό μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 22:37
Από τη συγκέντρωση στα Σεπόλια το βράδυ της Τετάρτης
|X / @MatinaPap

Υπόθεση 12χρονης: Οργή στον Κολωνό μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2024, 22:37

Αντιδράσεις προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα τη 12χρονη από τον Κολωνό, καθώς η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

Το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη διαδικασία στο ΜΟΔ, δεκάδες πολίτες έδωσαν μάλιστα το «παρών» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά του θύματος, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή».

Η πορεία που ακολούθησε έφτασε έως το μαγαζί του κατηγορούμενου, όπου επικράτησε ένταση, με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρούν σε ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκαν φθορές και σε κατάστημα εστίασης που βρίσκεται δίπλα από την επιχείρηση του βασικού κατηγορούμενου. Μετέχοντες στην πορεία φώναξαν συνθήματα κατά του μαγαζάτορα, τον οποίο κατηγόρησαν για «συγκάλυψη» στο έγκλημα.

Σύμφωνα με το κάλεσμα των διοργανωτών, «η πρόταση της εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές, αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής».

Ανάλογες εκτιμήσεις, καθώς και μηνύματα οργής με βαρύτατες αιχμές για τη Δικαιοσύνη κατέκλυσαν νωρίτερα τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Την εισαγγελική πρόταση επέκριναν, εξάλλου, και κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Είναι εξοργιστική η πρόταση της εισαγγελέως του ΜΟΔ για αθώωση του Ηλία Μίχου για το έγκλημα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό. Πρόκειται για πρόταση που οδηγεί στο να “πέσει στα μαλακά” ο συγκεκριμένος δράστης “ξεπλένοντας”, τελικά, το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης του ανήλικου κοριτσιού» τόνισε το ΚΚΕ.

«Τα στοιχεία, οι καταθέσεις και όσα έχουν τεκμηριώσει οι συνήγοροι της ανήλικης κοπέλας έρχονται σε σύγκρουση με την πρόταση που έκανε η εισαγγελέας και δημιουργούν δικαιολογημένα ερωτήματα αλλά και θυμό», σημείωσαν από τη Νέα Αριστερά.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν, επίσης, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Η εισαγγελική πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης» για τη μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, αποδίδοντάς της μαστροπεία, πορνογραφία και πιέσεις στην ανήλικη να εκδίδεται.

Οσον αφορά τον Ηλία Μίχο, η εισαγγελέας της έδρας προτείνει να απαλλαγεί για τα βαρύτερα αδικήματα που τον βαρύνουν, αυτά του βιασμού και της μαστροπείας. Πρότεινε, ωστόσο, να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του είχαν εμπιστευθεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Ενοχή «έδειξε» η εισαγγελέας και για τους 22 από τους 23 κατηγορούμενους ως «πελάτες» (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...