331
Οι κάλπες παίρνουν τον δρόμο για τα εκλογικά τμήματα (φωτογραφία αρχείου) | Intimenews

Εκλογές τον Ιούνιο, ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2019, 12:47
Οι κάλπες παίρνουν τον δρόμο για τα εκλογικά τμήματα (φωτογραφία αρχείου)
|Intimenews

Εκλογές τον Ιούνιο, ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2019, 12:47

Το ενδεχόμενο να γίνουν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, εξετάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Κάτι περισσότερο από δύο μήνες έχουν απομείνει για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, αλλά η ημερομηνία των εθνικών εκλογών εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο, παρόλο που στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τονίζουν, το τελευταίο διάστημα, ότι αυτές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο και όχι νωρίτερα.

Σύμφωνα όμως, με την «Καθημερινή της Κυριακής», εκτός από τον Οκτώβριο και τις 26 Μαΐου (το ενδεχόμενο διεξαγωγής τετραπλών εκλογών), μία ακόμα πιθανή ημερομηνία είναι μέσα στον Ιούνιο, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Κατά το σενάριο αυτό, αν η ψαλίδα στις ευρωεκλογές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρή, ο κ. Τσίπρας «θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τη δυναμική που έχει αναπτύξει, επισπεύδοντας την εκλογική αναμέτρηση».

Αν πάλι η διαφορά είναι μεγάλη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός ενδεχομένως «θα αποπειραθεί διαχείριση ζημιών και δεν θα περιμένει τον Οκτώβριο, που συνεπάγεται όμως και μεγαλύτερη έκθεση στον παράγοντα ενός τυχαίου γεγονότος με αρνητικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση».

Οπως λέει η «Κ», στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι, η διαφορά με τη ΝΔ να είναι μικρότερη του 5%, το ποσοστό της ΝΔ να είναι μικρότερο του «ψυχολογικού φράγματος» του 30%, ώστε η προοπτική της αυτοδυναμίας να εμφανίζεται απομακρυσμένη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και να αποκτήσει «υπόσταση» κάποιο κόμμα δεξιότερα της ΝΔ ώστε να της αφαιρέσει ψήφους.

Αν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, τότε ο κ. Τσίπρας θα μπορεί να επιχειρήσει μία τελική αντεπίθεση ενόψει των εκλογών.

Από την άλλη όμως, υπάρχει και το ενδεχόμενο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, καθώς είναι πιο εύκολο, στις ευρωεκλογές, δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι να κινηθούν προς μικρότερα κόμματα.

Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή», οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, παρά τα όσα λέγονται, φωτογραφίζουν ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών και ευρωεκλογών τον Μάιο, τόσο με την επικείμενη κατάθεση, μέχρι το Πάσχα, διαφόρων νομοσχεδίων και τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, όσο και με την πρόθεση για σκληρή διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...