209
|

Εκλεισε η «Νέα Σελίδα» – τι καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 17:35

Εκλεισε η «Νέα Σελίδα» – τι καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 17:35

Τριάντα δύο μήνες. Τόσο κράτησε η εκδοτική προσπάθεια του Ηλία Λιβάνη, γιου του αείμνηστου Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 εξέδωσε την κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Η εφημερίδα που επιχείρησε να εκφράσει και να εκπροσωπήσει στον κυριακάτικο Τύπο τον παραταξιακό ΣΥΡΙΖΑ –ρόλο είχαν, για παράδειγμα, δημοσιογράφοι-τοτέμ του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ όπως η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Σωτήρης Καψόχας– έκλεισε, με την ΕΣΗΕΑ μάλιστα να καταγγέλλει ότι η ιδιοκτησία χρωστάει πολλά από τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.

Σε ανακοίνωσή το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε την ιδιοκτησία της εφημερίδας, η οποία, όπως αναφέρεται, «προχώρησε στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας, χωρίς καμία διευκρίνιση για τις προθέσεις της έναντι των συναδέλφων μας δημοσιογράφων».

Παράλληλα την κάλεσε «να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της, να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα και να αποδώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις στους συντάκτες της».

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε ένα νέο “κακοστημένο” σίριαλ ομηρίας των συναδέλφων μας και θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό τους σε όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες διεκδικήσεις τους», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Για την Ιστορία, το πρώτο φύλλο της «Νέας Σελίδας» είχε κυκλοφορήσει την 11η Ιουνίου 2017. Τον Ιούνιο του 2019, σε μια προσπάθεια να βρει χώρο και λίγο προτού ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει την εξουσία, άρχισε να κυκλοφορεί Σάββατο, αλλά οι κυκλοφορίες της παρέμειναν αναιμικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...