213
Το Αρχηγείο απάντησε στην κριτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό για την ευκολία με την οποία γίνονται δεκτά στο Σώμα τα νέα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. | CreativeProtagon

Επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ: στην υπεράσπιση του ειδικού φρουρού το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 17:00
Το Αρχηγείο απάντησε στην κριτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό για την ευκολία με την οποία γίνονται δεκτά στο Σώμα τα νέα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
|CreativeProtagon

Επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ: στην υπεράσπιση του ειδικού φρουρού το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 17:00

Ανακοίνωση για τον 22χρονο ειδικό φρουρό που αν και εκτός υπηρεσίας, υποχρεώθηκε (σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας) να προτάξει το υπηρεσιακό του όπλο απέναντι σε ομάδα φοιτητών και αναρχικών μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) για να γλιτώσει το λιντσάρισμα (εδώ), εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται -προς απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων και σχολίων για τον τρόπο εισαγωγής του νεαρού στο Σώμα- ότι ο 22χρονος  εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια.

«Ο κακομοίρης δεν ήξερε ότι εκεί υπήρχε ιδιαίτερο καθεστώς», δήλωσε χαρακτηριστικά για το επεισόδιο στην ΑΣΟΕΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένη την αντίδραση του ειδικού φρουρού.

Αναλυτικά, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τονίζει τα ακόλουθα:

Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε βάρος ειδικού φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι:

Ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια -συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π.- στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...