212
Ολα κάτω από το νερό στα δυτικά της πόλης | INTIMEnews

Εκκενώθηκαν Γιάννουλη και Αγιος Θωμάς στη Λάρισα – Μήνυμα από το 112

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2023, 14:43
Ολα κάτω από το νερό στα δυτικά της πόλης
|INTIMEnews

Εκκενώθηκαν Γιάννουλη και Αγιος Θωμάς στη Λάρισα – Μήνυμα από το 112

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2023, 14:43

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων στη Λάρισα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού και λίγα μετά τις 14.00 στα κινητά των κατοίκων του Αγίου Θωμά ήχησε το 112 με την οδηγία:

«Αν βρίσκεστε στη συνοικία Αγιος Θωμάς Δήμου Λάρισας απομακρυνθείτε προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Είχε προηγηθεί γύρω στις 13:00 μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής Γιάννουλη και των Εργατικών Κατοικιών και περίπου δύο ώρες νωρίτερα ένα ακόμη για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων για την εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών».

Οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας, στις όχθες του Πηνειού, έχουν καλυφθεί από νερό που ανάλογα με τη διαμόρφωση του εδάφους, φτάνει το ένα έως και 2,5 μέτρα.

Από την πρώτη έξοδο της Εθνικής Οδού και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των 20 χιλιομέτρων, σχεδόν τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...