213
Εμβολιασμός νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο | REUTERS/Bing Guan

Καλιφόρνια: Εκανε το εμβόλιο αλλά κόλλησε κορονοϊό – Πώς εξηγείται

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 12:01
Εμβολιασμός νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο
|REUTERS/Bing Guan

Καλιφόρνια: Εκανε το εμβόλιο αλλά κόλλησε κορονοϊό – Πώς εξηγείται

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 12:01

Eνας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 οκτώ ημέρες αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό, ενώ την έκτη ημέρα είχε αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα.

Ο Μάθιου Γ., νοσηλευτής σε δύο νοσοκομεία του Σαν Ντιέγκο, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Εξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, εμφάνισε συμπτώματα, αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ABC. Συγκεκριμένα, είχε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Δύο ημέρες αργότερα, έκανε τεστ και βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε ότι το σενάριο αυτό δεν είναι απίθανο.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία. Αυτή η πρώτη δόση σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς τη δεύτερη δόση για να φθάσεις το 90%- 95%», είπε.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο της Pfizer προσφέρει ανοσία κατά 50% μία εβδομάδα μετά την πρώτη δόση, ενώ της Moderna χρειάζεται δύο εβδομάδες μετά την πρώτη δόση για το ίδιο ποσοστό.

Υπάρχει, επίσης, το λιγότερο πιθανό ενδεχόμενο να είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό ο νοσηλευτής μία ημέρα πριν κάνει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...