312
Ο Αλέξανδρος Βέλιος γράφοντας τα τελευταία του μηνύματα, λίγες ώρες προτού φύγει από τη ζωή την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου | Δημήτρης Αλικάκος

Γιατί αποφασίστηκε εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2016, 10:32
Ο Αλέξανδρος Βέλιος γράφοντας τα τελευταία του μηνύματα, λίγες ώρες προτού φύγει από τη ζωή την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
|Δημήτρης Αλικάκος

Γιατί αποφασίστηκε εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2016, 10:32

O θάνατος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλέξανδρου Βέλιου φαίνεται πως προκάλεσε περισσότερες ερωτήσεις από απαντήσεις γύρω από την απόφασή του να «φύγει» οικειοθελώς, με αυτό που ο ίδιος ονόμασε «μη υποβοηθούμενη ευθανασία».

Προ ολίγων ημερών, είχε καταγραφεί η απόφαση της Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής να προχωρήσει σε έρευνα γύρω από τα αίτια του θανάτου του. Κυρίως για να διαπιστωθεί αν τελέστηκε αδίκημα, στο οποίο εμπλέκονται άλλα άτομα.

Από ό,τι φαίνεται «φως» σε αυτά τα ερωτήματα θα δώσει η εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου. Αυτό αποφάσισε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, και οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Αυτή η απόφαση πάρθηκε με στόχο να γίνουν οι απαραίτητες τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί εάν όντως του χορηγήθηκε ένεση που προκάλεσε ή επίσπευσε το θάνατό του.

Η εκταφή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής (16 Σεπτεμβρίου) παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή. Στόχος είναι να γίνουν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επίσπευσε το θάνατό του.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής έχουν δώσει κατάθεση για την υπόθεση η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου, Νάντια Γερολυμάτου, καθώς και ένα ακόμα άτομο που κατέθεσε την Πέμπτη και το οποίο φέρεται να είχε ρόλο στην εξέταση και κατάρτιση των πιστοποιητικών θανάτου ώστε να γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου.

Οσον αφορά στην κυρία Γερολυμάτου, φέρεται να δήλωσε ότι δεν ήταν δίπλα στον σύζυγό της όταν εκείνος πέθανε και ότι δεν αντιλήφθηκε την παρουσία σύριγγας της οποίας μπορεί να έκανε χρήση ο 63χρονος. Η ίδια τόνισε ότι βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, ενώ φέρεται να επιφυλάχθηκε να επανέλθει για μία λεπτομερέστερη κατάθεση. «Ας σεβαστούν όλοι τον πόνο μου», ήταν η δήλωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Εισαγγελία, ή εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου αποφασίστηκε λόγω της παρουσίας μικρών ενδείξεων ότι κάποιος του έκανε ή του έδωσε ένεση προκειμένου να επισπευσθεί ο θάνατός του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...