293
Ο Μάικ Πενς, στο μέσο με μάσκα, κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο στην Πολιτεία του, την Ιντιάνα | Reuters

Είναι ο Μάικ Πενς σε καραντίνα λόγω κορονοϊού;

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 08:31
Ο Μάικ Πενς, στο μέσο με μάσκα, κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο στην Πολιτεία του, την Ιντιάνα
|Reuters

Είναι ο Μάικ Πενς σε καραντίνα λόγω κορονοϊού;

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 08:31

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς τέθηκε σε καραντίνα διότι συνεργάτιδά του μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου, ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ότι ο Πενς θα εργαστεί κανονικά σήμερα Δευτέρα, αφού τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ήταν «αρνητικά». «Ο αντιπρόεδρος Πενς θα συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της ιατρικής μονάδας του Λευκού Οίκου», πάντως «δεν βρίσκεται σε καραντίνα», διευκρίνισε.

Την πληροφορία για την αυτοαπομόνωση του αντιπροέδρου μετέδωσε η ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg στον Λευκό Οίκο.

Η Κέιτι Μίλερ, στενή συνεργάτιδα του αντιπροέδρου, έγινε το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από κορονοϊό στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, έπειτα από έναν στρατιωτικό στην προσωπική υπηρεσία του Ντόναλντ Τραμπ μία ημέρα νωρίτερα.

Ο Πενς και ο πρόεδρος Τραμπ υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά.

Τρία μέλη της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας που συστήθηκε στον Λευκό Οίκο για να αντιμετωπιστεί η κρίση της πανδημίας θα τεθούν σε απομόνωση λόγω της πιθανής έκθεσής τους στον κορονοϊό, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Είναι ο επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Ασθενειών (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ και ο διευθυντής του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκαν την Κυριακή 776 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος που καταγράφεται από τον Μάρτιο. Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 κυμαινόταν μεταξύ των 1.000 και των 2.500.

Το σύνολο των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 79.522, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, έχουν καταγραφεί 1.329.072 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, ωστόσο ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι υποτιμημένος, όπως από λίγο ως πολύ σε όλο τον κόσμο, ελλείψει επαρκούς αριθμού διαγνωστικών εξετάσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...