227
Πλήθος κόσμου αφήνει κεριά και λουλούδια στον πεζόδρομο του Τρίερ | REUTERS/Kai Pfaffenbach

Δύο Ελληνες σκοτώθηκαν από τον γερμανό οδηγό στο Τρίερ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 15:25
Πλήθος κόσμου αφήνει κεριά και λουλούδια στον πεζόδρομο του Τρίερ
|REUTERS/Kai Pfaffenbach

Δύο Ελληνες σκοτώθηκαν από τον γερμανό οδηγό στο Τρίερ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 15:25

Δύο Eλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε θυμάτων πάνω στα οποία έπεσε ένας οδηγός με το αυτοκίνητό του, την Τρίτη στο Τρίερ της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα -γιατρό σύμφωνα με την ΕΡΤ- και την μόλις δύο μηνών κόρη του, ενώ σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, νοσηλεύονται τραυματισμένοι η σύζυγός του και ο γιος τους.

Ο γερμανός οδηγός, 51 ετών, κάτοικος της πόλης, ο οποίος συνελήφθη, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο SUV μάρκας Range Rover, πάνω στους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, χωρίς να πατήσει φρένο.

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ελιγμούς καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης, που βρίσκεται στη Ρηνανία – Παλατινάτο, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την οδύνη του για το τραγικό συμβάν με ανακοίνωσή του.

«Το Γενικό Προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις Γερμανικές αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων», αναφέρει.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων, στο τραγικό συμβάν στο Τρίερ της Γερμανίας και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η σκέψη μας και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...