332
Οι γερμανικές αρχές αποσύρουν το αυτοκίνητο του δράστη από το σημείο της επίθεσης | REUTERS/Thilo Schmuelgen

Γερμανία: Πέντε οι νεκροί από τον οδηγό-δολοφόνο στο Τρίερ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 10:13
Οι γερμανικές αρχές αποσύρουν το αυτοκίνητο του δράστη από το σημείο της επίθεσης
|REUTERS/Thilo Schmuelgen

Γερμανία: Πέντε οι νεκροί από τον οδηγό-δολοφόνο στο Τρίερ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 10:13

Πέντε νεκρούς τελικά –μεταξύ των οποίων ένα βρέφος λίγων εβδομάδων– και 15 τραυματίες άφησε πίσω του ο οδηγός του αυτοκινήτου που το έριξε το απόγευμα της Τρίτης πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ.

Ο γερμανός οδηγός, 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο SUV μάρκας Range Rover, πάνω στους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, χωρίς να πατήσει φρένο.

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ελιγμούς καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης, που βρίσκεται στη Ρηνανία – Παλατινάτο, κοντά στα σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες το βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης.

Συντετριμμένος ο Βόλφραμ Λάιμπε, δήμαρχος του Τρίερ, είπε ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Εκτός από το βρέφος, σκοτώθηκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, καθώς κι ένας άντρας 45 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ. Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου επίσης βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...