1009
Ο Απόστολος Δοξιάδης και η Δόμνα Μιχαηλίδου: αντιμέτωποι με τη «μονταζιέρα» | Facebook

Δοξιάδης προς Συριζαίους: ποια Δόμνα, εγώ τα είπα, άνανδροι!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 17:11
Ο Απόστολος Δοξιάδης και η Δόμνα Μιχαηλίδου: αντιμέτωποι με τη «μονταζιέρα»
|Facebook

Δοξιάδης προς Συριζαίους: ποια Δόμνα, εγώ τα είπα, άνανδροι!

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2019, 17:11

Ο Απόστολος Δοξιάδης ξεμπροστιάζει για μία ακόμη φορά τη μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ που έπιασε ξανά δουλειά σε μια προσπάθεια να αποδομήσει το προφίλ των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη, και αποκαθιστά την αλήθεια για το τι είχε πει η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σχετικά με όσους αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας

Ωρες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η κυρία Μιχαηλίδου βρέθηκε στο στόχαστρο του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ για μία φράση που εμφανιζόταν να λέει τον Μάρτιο του 2018, στην παρουσίαση του βιβλίου «Από πού ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι» (το οποίο υπογράφουν ο αείμνηστος, κορυφαίος συνταγματολόγος και αντιστασιακός Σταύρος Τσακυράκης και ο κ. Δοξιάδης), σε μία απόδειξη ότι οι χειριστές της λεγόμενης μονταζιέρας, ψάχνουν επισταμένως να βρουν οτιδήποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί -με τη γνωστή μέθοδο της κοπτοραπτικής- για να πληγεί η νέα κυβέρνηση.

Είτε υπό τη μορφή των γνωστών τρολ του Διαδικτύου, είτε μέσω  φίλα προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ εντύπων, είτε ακόμα και με ενυπόγραφες επιθέσεις, όπως αυτή από τον δημοσιογράφο- ευρωβουλευτή του κόμματος Κώστα Αρβανίτη, η νέα υφυπουργός – που είναι το νεότερο σε ηλικία (32 ετών) μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη- κατηγορήθηκε για «δεξιό» παραλήρημα σε βάρος όσων αγωνίστηκαν κατά της χούντας.

Σύμφωνα με αυτό που παρουσιάστηκε – κυρίως μέσω των social media- η κυρία Μιχαηλίδου είχε αποκαλέσει «ψυχικά νοσούντες» τους αντιστασιακούς της δικτατορίας.

Κυκλοφόρησε μάλιστα και βίντεο της επίμαχης δήλωσης (δείτε το πάνω), ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και μηνύματα καταδίκης για τον χαρακτηρισμό που εμφανιζόταν να χρησιμοποιεί. Ανάμεσά τους, και αυτή της δημοσιογράφου Ελενας Ακρίτα, που σε ανάρτησή της στο Facebook (εδώ) έσπευσε να ζητήσει την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

«Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της»

Την Παρασκευή όμως, με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (δείτε την κάτω), ο Απόστολος Δοξιάδης ήρθε να αποκαταστήσει την αλήθεια: την αλήθεια που παραποιήθηκε εσκεμμένα για να χτυπήσουν την νέα υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κατ΄επέκταση τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, MEA VERBA: ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕΝιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω στις επιθέσεις κατά της Δόμνας…

Geplaatst door Apostolos Doxiadis op Vrijdag 12 juli 2019

«Η αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου», ξεκαθαρίζει ο συγγραφέας. «Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της», εξηγεί, κάνοντας ανοικτά λόγο για κακόβουλη αναπαραγωγή και για μονταρισμένο βίντεο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τα γνωστά κέντρα μόνο και μόνο για να πληγεί η υφυπουργός.

«Τα λόγια της Δόμνας που αναπαράγονται τώρα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και σχολιαστές, εκτός περιεχομένου και με κακόβουλο τρόπο, ειπώθηκαν σε εκείνη ακριβώς την εκδήλωση. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε μονταρισμένο για την επίθεση εναντίον της, φαινόμαστε συνεχώς πλάι της, ο Σταύρος Τσακυράκης και εγώ. Για μας ήρθε. Εμείς την καλέσαμε.

»Τα συγκεκριμένα λόγια της, που κακόβουλα απομονώθηκαν, αποτελούν στην παρουσίαση σχόλιο σε δικό μου κείμενο μέσα στο βιβλίο (η μορφή του είναι διάλογος), τα οποία η Δόμνα σχολίασε ελεύθερα. Η δε αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου, όχι δική της»,  διευκρινίζει ο συγγραφέας.

«Ας χτυπήσουν εμένα»

«… Οποιος θέλει να κάνει αντικυβερνητική προπαγάνδα θα βρει τρόπο να τον κάνει (…) Αυτό που με ενοχλεί», υπογραμμίζει, «είναι η επίθεση σε έναν νέο άνθρωπο, και η παραποίηση των συνθηκών, του περιεχομένου και της αφορμής των λόγων της».

«Πολλοί που διαμαρτύρονται για τη μη συμμετοχή αρκετών γυναικών στην κυβέρνηση, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιτεθούν με λύσσα στο νεότερο μέλος της, μια νέα γυναίκα, για λόγια που είπε ένας πολύ μεγαλύτερος άνδρας. Αυτό είναι άδικο. Και, λέω για τους άνδρες που το κάνουν, άνανδρο. Όσοι θέλουν να κάνουν τα παλικάρια λοιπόν, ας χτυπήσουν εμένα», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Δοξιάδης που επισυνάπτει και τη σχετική διατύπωσή του, στην οποία είχε αναφερθεί η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναλυτικά η ανάρτηση Δοξιάδη:

ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, MEA VERBA: ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΕ

Νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω στις επιθέσεις κατά της Δόμνας Μιχαηλίδου για τα όσα είπε στην κοινή παρουσίαση του βιβλίου μας (εμού και εκείνου) με τον αείμνηστο Σταύρο Τσακυράκη, ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ. Αυτή έγινε στις 29 Μαρτίου 2018 στο Public. Η Δόμνα παρέστη στην εκδήλωση, μαζί με τους δύο συγγραφείς και τον συντονιστή Πάσχο Μανδραβέλη, με δική μας πρόσκληση, ως εκπρόσωπος μιας νεότερης γενιάς, για να δώσει μια άλλη, προσωπική ματιά. Απαντώ εγώ λοιπόν καθώς, προς μεγάλη μας θλίψη, ο άλλος συγγραφέας δεν μπορεί να το κάνει.

Τα λόγια της Δόμνας που αναπαράγονται τώρα από αντιπολιτευόμενες εφημερίδες και σχολιαστές, εκτός περιεχομένου και με κακόβουλο τρόπο, ειπώθηκαν σε εκείνη ακριβώς την εκδήλωση. Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε μονταρισμένο για την επίθεση εναντίον της, φαινόμαστε συνεχώς πλάι της, ο Σταύρος Τσακυράκης και εγώ. Για μας ήρθε. Εμείς την καλέσαμε.

Τα συγκεκριμένα λόγια της που κακόβουλα απομονώθηκαν, αποτελούν στην παρουσίαση σχόλιο σε δικό μου κείμενο μέσα στο βιβλίο (η μορφή του είναι διάλογος), τα οποία η Δόμνα σχολίασε ελεύθερα. Η δε αναφορά στην ψυχική νόσο είναι δική μου, όχι δική της. Σχολιάζοντας εκείνη κάτι που υπήρχε στο βιβλίο, δεν είχε κανένα λόγο να δώσει έκταση ή να αναπαράγει το σχόλιό μου επακριβώς–αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης: το βιβλίο, που υπήρχε και ήταν εκεί. Εμένα σχολίαζε μιλώντας. Mea verba. Δικά μου λόγια είπε, και βρήκε τον μπελά της.

Μέσα στη χαλαρότητα μιας παρουσίασης βιβλίου λέγονται πολλά. Η Δόμνα πληρώνει, ούτως ειπείν, την επιμέλεια των εκδόσεων Μεταίχμιο να φροντίσουν να βιντεοσκοπηθεί η εκδήλωση. Αυτό δυστυχώς, και φυσικά χωρίς πρόθεση των εκδοτών, δίνει σήμερα δίνει υλικό για αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Αυτό δεν με πειράζει–όποιος θέλει να κάνει αντικυβερνητική προπαγάνδα θα βρει τρόπο να τον κάνει, όπως έχει κάθε δικαίωμα. Αυτό που με ενοχλεί είναι η επίθεση σε έναν νέο άνθρωπο, και η παραποίηση των συνθηκών, του περιεχομένου και της αφορμής των λόγων της.

Πολλοί που διαμαρτύρονται για τη μη συμμετοχή αρκετών γυναικών στην κυβέρνηση, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιτεθούν με λύσσα στο νεότερο μέλος της, μια νέα γυναίκα, για λόγια που είπε ένας πολύ μεγαλύτερος άνδρας. Αυτό είναι άδικο. Και, λέω για τους άνδρες που το κάνουν, άνανδρο. Όσοι θέλουν να κάνουν τα παλικάρια λοιπόν, ας χτυπήσουν εμένα.

ΥΓ. Στη φωτογραφία παραθέτω τη σελίδα από το δικό μου βιβλίο, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, που εκδόθηκε μετά. Το κάνω γιατί εδώ παρουσιάζω την άποψη με πιο δομημένο τρόπο. Η Δόμνα όμως σχολίαζε πιο πρόχειρη μορφή της ίδιας περίπου άποψης, όπως την έγραφα στο βιβλίο μας με τον Σταύρο. Αυτή βρίσκεται αναρτημένη, στο πρώτο σχόλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...