213
Aπό τη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον Νίκο Δένδια με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ | Twitter.com/GreeceMFA

Δένδιας σε Στόλτενμπεργκ: Επιδεικνύουμε ψυχραιμία αλλά…

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 14:54
Aπό τη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον Νίκο Δένδια με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ
|Twitter.com/GreeceMFA

Δένδιας σε Στόλτενμπεργκ: Επιδεικνύουμε ψυχραιμία αλλά…

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 14:54

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο του άτυπου Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών, στο Τwitter, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας είπε στον γ.γ. της Συμμαχίας ότι ναι μεν η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, είναι όμως πάντοτε έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Υπογράμμισε εξάλλου πως δεν είναι δυνατόν το ΝΑΤΟ να ανέχεται συμπεριφορές όπως αυτή της Τουρκίας που παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και αποτελεσματικότητα της Συμμαχίας.

Νωρίτερα ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε συνεργασία με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Στις σύντομες δηλώσεις τους,  αμφότεροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Γερμανία έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την αποκλιμάκωση», τόνισε η καγκελάριος, συμπληρώνοντας ότι θα συζητήσει με τον κ. Στόλτενμπεργκ περαιτέρω ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επανέλαβε όσα είπε στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, ζητώντας την αποκλιμάκωση της έντασης «στο πνεύμα της Συμμαχίας, της αλληλεγγύης και με βάση το Διεθνές Δίκαιο». «Διάλογος και αποκλιμάκωση είναι προς το συμφέρον όλων», αρκέστηκε να πει σε μία ακόμη κατώτερη των περιστάσεων δήλωση από τον επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...