174
Ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης σε παλαιότερη φωτογραφία του στον ναύσταθμο Σαλαμίνας | INTIMEnews

Δένδιας: O αντιναύαρχος Λυμπέρης πρόεδρος στο Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 12:16
Ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης σε παλαιότερη φωτογραφία του στον ναύσταθμο Σαλαμίνας
|INTIMEnews

Δένδιας: O αντιναύαρχος Λυμπέρης πρόεδρος στο Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2024, 12:16

Ο αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης ορίζεται πρόεδρος του υπό σύσταση Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ), ανακοίνωσε στη Βουλή την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, κ. Δένδιας είπε ότι στο δεκαμελές διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΚΑΚ συμμετέχει ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας, «κατά διακοπή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης διαδικασίας μετακλήσεως απόστρατου ή εξωγενούς στελέχους για τη Διεύθυνση», ακολουθώντας τη σχετική εισήγηση του ΓΕΕΘΑ.

Πέραν του διευθυντή Εξοπλισμών, στο διοικητικό συμβούλιο προβλέπεται επίσης γενικός διευθυντής Καινοτομίας – θέση την οποία αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Γεώργιος Πανούσης, απόφοιτος του ΕΜΠ.

Απαντώντας σε αναφορές των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελου Αποστολάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημ. Μπιάγκη, σε θέματα λογοδοσίας του ΕΛΚΑΚ, ο κ. Δένδιας συμφώνησε στην πρόταση περί υποχρεωτικής ετήσιας ακρόασης του ΕΛΚΑΚ από την κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, ενώ για την εσωτερική λογοδοσία, σημείωσε ότι ο έλεγχος στο ΕΛΚΑΚ ασκείται διά του ΓΕΕΘΑ και όχι από εξωγενές όργανο. Υπάρχουν δύο εσωτερικά ελεγκτικά όργανα, και εσωτερική επιτροπή ελέγχου, και διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου, συμπλήρωσε στην απάντησή του ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...