271
Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ προτείνοντας την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ | REUTERS/Jonathan Ernst

«Δεν υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία;» – Αμερικανός γερουσιαστής προτείνει τη δολοφονία του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 10:08
Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ προτείνοντας την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ
|REUTERS/Jonathan Ernst

«Δεν υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία;» – Αμερικανός γερουσιαστής προτείνει τη δολοφονία του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2022, 10:08

Ο κόσμος επέστρεψε στις εποχές του Ψυχρού Πολέμου, όταν η εχθροπάθεια ήταν το κυρίαρχο νόμισμα στην πολιτική. Υστερα από μία εβδομάδα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διατυπώθηκε στις ΗΠΑ η πρώτη δημόσια προτροπή από σημαίνοντα πολιτικό παράγοντα για δολοφονία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το διέπραξε ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ο οποίος ζήτησε από «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον ρώσο πρόεδρο και να προσφέρει «μια μεγάλη υπηρεσία» στη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Γκρέιαμ δεν είναι ένας απλός γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τη Νότια Καρολίνα. Είναι παρασημοφορημένος συνταγματάρχης εν αποστρατεία και είναι εδώ και δύο δεκαετίες μέλος της Γερουσίας, έχοντας διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών της. Στα 66 του χρόνια, ο λόγος του μετράει στις ΗΠΑ. Και έκανε αυτή την πρόταση στη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή του Σον Χάνιτι στο Fox News.

Επανέλαβε το σχόλιό του με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κάνοντας μια αναφορά τόσο στον Βρούτο, που πρόδωσε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα, όσο και στην αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ το 1944 από τον γερμανό αξιωματικό Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

«Υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό;», διερωτήθηκε.

«Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να δολοφονήσει αυτόν τον τύπο. Θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα του και στον κόσμο», πρόσθεσε ο αμερικανός γερουσιαστής.

Ο Γκρέιαμ, στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει πρωτοστατήσει το τελευταίο διάστημα σε νομοθετικές πρωτοβουλίες κατά της Ρωσίας και προ ημερών ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν να απαγορεύσει κάθε εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου στη χώρα. Επίσης έχει προτείνει την καταδίκη του Πούτιν και των επικεφαλής του ρωσικού στρατού για «εγκλήματα πολέμου» και για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...