289
Το VAR απεφάνθη: δεν υπάρχει γκολ, η Σίτι εκτός ημιτελικών | REUTERS/Andrew Yates

To VAR έκρινε την πρόκριση της Τότεναμ σε ένα ματς-θρίλερ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 23:58
Το VAR απεφάνθη: δεν υπάρχει γκολ, η Σίτι εκτός ημιτελικών
|REUTERS/Andrew Yates

To VAR έκρινε την πρόκριση της Τότεναμ σε ένα ματς-θρίλερ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 23:58

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Champions League, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι Κόκκινοι νίκησαν την Πόρτο και μέσα στο «Ντραγκάο», αυτή τη φορά  με 4-1, και θα βρουν στους «4» την Μπαρτσελόνα.

Τα γκολ για τη Λίβερπουλ σημείωσαν στο 28′ ο Μανέ, στο 65′ ο Σαλάχ, στο 77′ ο Φιρμίνο και στο 84′ ο Φαν Ντάικ, ενώ είχε μειώσει στο 69′ ο Μιλιτάο.

O Σάλαχ σκοράρει και αυτός στην Πορτογαλία. Ο ημιτελικός με την Μπάρτσα θα είναι πολύ πιο δύσκολος για τον Αιγύπτιο

Ομως ήταν ο άλλος προημιτελικός που θα μείνει στην Ιστορία. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε την Τότεναμ στη ρεβάνς της ήττας με 1-0 στο Λονδίνο. Τη νίκησε με 4-3, αλλά αποκλείστηκε ύστερα από ένα ματ-γκραν γκινιόλ που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και μάλιστα μέσω VAR!

H Σίτι άνοιξε το σκορ στο 4′ με τον Στέρλινγκ, αλλά έπειτα η Τότεναμ έκανε την ανατροπή σε τρία λεπτά με τον Σον που σκόραρε στο 7′ και στο 9′. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το 2-2 στο 11′ και ο Στέρλινγκ έκανε το 3-2 στο 21′. Η Σίτι έφτασε σε σκορ πρόκρισης (4-2) στο 59′ με τον Αγκουέρο, αλλά η Τότεναμ έκανε το 4-2 στο 73′ με τον Γιορέντε.

Και φτάσαμε στο 94ο λεπτό, στις καθυστερήσεις. Ο σπουδαίος Ραχίμ Στέρλινγκ πέτυχε γκολ για τη Σίτι, δίνοντάς της σκορ πρόκρισης: 5-3. Το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα πανηγύρισε έξαλλα.

Και τότε ο διαιτητής έβαλε το δάχτυλο στο αυτί του, σηματοδοτώντας μια αναθεώρηση της φάσης στο VAR. Στιγμές αργότερα, σήκωσε το χέρι του στον αέρα: στην αρχή της φάσης ο Αγκουέρο ήταν εκτεθειμένος, οφσάιντ. Το γκολ ακυρώθηκε, η Τότεναμ πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...