169
|

Μπροστά στα ισόβια ο Μίχος – δεν του αναγνωρίστηκε κάνενα ελαφρυντικό

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2024, 14:34

Μπροστά στα ισόβια ο Μίχος – δεν του αναγνωρίστηκε κάνενα ελαφρυντικό

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2024, 14:34

Αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης βρίσκεται ο Ηλίας Μίχος, βασικός κατηγορούμενoς στην υποθεση της άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς το ΜΟΔ δεν του αναγνώρισε –με ομόφωνη μάλιστα απόφαση– κανένα ελαφρυντικό.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε ούτε στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» (και πάλι ομοφώνως), και κατά πλειοψηφία έξι προς ένα στη μητέρα της 12χρονης, η οποία όμως έχει καταδικαστεί για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος και ως εκ τούτου η αποφυλάκισή της αναμένεται να είναι άμεση.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 12χρονης είχε κριθεί ένοχη μόνο για την κατηγορία της εκβίασης και με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για τη μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.

Στους υπόλοιπους 17 κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του για τις ποινές σε λίγη ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...