642
| Creative Protagon

«Μπουτάρη, σε ψάχνω…»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 11 Οκτωβρίου 2018, 22:40

«Μπουτάρη, σε ψάχνω…»

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 11 Οκτωβρίου 2018, 22:40

Η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνουμε να βαρεθούμε στη Θεσσαλονίκη. Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες για την πληθώρα των φερόμενων ως υποψήφιοι ή των εχόντων τη βούληση να ανελιχθούν στην καρέκλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Σήμερα ήρθε και μια αληθινή, γνήσια, σίγουρη και στιβαρή υποψηφιότητα. Αυτή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος ως την περασμένη εβδομάδα δεν ανακοίνωνε για ποιο αξίωμα θα είναι υποψήφιος, αλλά παρέπεμπε «στο λαό».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε: «Δεν έκρυψα ποτέ τη θέλησή μου για το δήμο Θεσσαλονίκης. Δεν έχω πρόβλημα να κατέβω υποψήφιος. Εάν ξεκαθαριστούν κάποιες προϋποθέσεις τις επόμενες ημέρες -που δεν έχουν σχέση με θέματα Δικαιοσύνης- από σήμερα θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με σεβασμό σε όλες τις υποψηφιότητες». Αφού ξεκαθάρισε ότι κατεβαίνει ανεξάρτητος κι ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξε και αντίπαλο: «Θέλω για αντίπαλο τον Γιάννη Μπουτάρη». Ξεκάθαρα, για να τον κερδίσει. «Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος. Τέλος».

Δεν ξεχνιούνται εύκολα οι κουβέντες που είχε πει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για τον Γιάννη Μπουτάρη τον τελευταίο χρόνο. Με αφορμή το Μακεδονικό και τις κινήσεις και δηλώσεις Μπουτάρη, αλλά και μια τηλεοπτική συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην εκπομπή «Ό,τι Thess» που δόθηκε σε οίκο ανοχής, ο «φέρ’τε μου τον Μπουτάρη να τον σκίσω» υποψήφιος δήμαρχος ξεπέρασε τον εαυτό του. Η επίθεση στον κ. Μπουτάρη στο Λευκό Πύργο τον περασμένο Μάιο έγινε λίγες στιγμές μετά από κάποιες βαριές εκφράσεις που είχε πει ο κ. Ψωμιάδης.

Θα γίνει αυτό το ντέρμπι Ψωμιάδη – Μπουτάρη; Για να γίνει, θα πρέπει να –πρώτα απ’ όλα- να είναι και οι δυο υποψήφιοι, κάτι για το οποίο κανείς δεν παίρνει όρκο. Μπορεί ο κ. Ψωμιάδης να δηλώνει σίγουρος ότι θα εκλεγεί δήμαρχος, όμως αφενός αναφέρεται σε «προϋποθέσεις που θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες» αφετέρου έχει σοβαρές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, από την άλλη, είναι καλά και το δηλώνει σε όλους τους τόνους. Παρόλο που είχε –από μόνος του- δηλώσει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ακόμη δεν ξεκαθαρίζει εάν θα είναι υποψήφιος. Είναι αμφίβολο εάν θα το πράξει στο εγγύς μέλλον, λέγοντας ότι δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει. «Εγώ θα είμαι δήμαρχος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019. Έχω δουλειά ως τότε. Χαζός είμαι να βγω να πω αν θα κατέβω; Εγώ καίγομαι;» έλεγε πρόσφατα.

Η όλη στάση και συμπεριφορά του δείχνει πως ο κ. Μπουτάρης δεν θα είναι υποψήφιος. Αδιαφορεί τελείως για την εξεύρεση νέων προσώπων και συνεργατών ενώ δεν διστάζει να ανοίγει νέα μέτωπα αντιπαράθεσης. Στενοί συνεργάτες του προσπαθούν να τον αποτρέψουν από το ενδεχόμενο να ξανακατεβεί, είτε ιδιωτικώς είτε δημοσίως.

Ωστόσο, αφήνοντας ένα έντονο στίγμα στη Θεσσαλονίκη κι έχοντας καλλιεργήσει μια πολύ συγκεκριμένη «δημαρχιακή εικόνα», δεν μπορεί να μην υποδείξει διάδοχο ή να μην δώσει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο. Θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι αυτός θα είναι ένα πολύ νεότερό του πρόσωπο, χωρίς να αποκλείεται να πρόκειται για κάποιο πρόσωπο εκτός της δημοτικής του ομάδας ή για πρόσωπο προερχόμενο από την αυτοδιοίκηση αλλά από άλλο δήμο.

Εάν ο Γιάννης Μπουτάρης είναι cool ως προς τα δημαρχιακά, ακόμη πιο cool είναι στα προσωπικά του. Πριν από λίγες εβδομάδες υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με την σύντροφό του, η οποία εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση (κοσμηματοπωλείο) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ζευγάρι μαζί με τα παιδιά της συντρόφου του ζει σε διαμέρισμα που νοικιάζει από τον περασμένο Μάιο στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Ο κ. Μπουτάρης ήταν ενοικιαστής και στο προηγούμενο διαμέρισμά του. Δεν το διαφημίζει, αλλά ούτε και το έκρυψε. Ζουν ήσυχα, απολαμβάνουν ο ένας τη συντροφιά του άλλου και ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται πολύ ήρεμος.

Στη Θεσσαλονίκη ήταν γνωστή η σχέση του κ. Μπουτάρη, καθώς και η υπογραφή του συμφώνου. Ωστόσο, αυτό δεν απασχολούσε τα τοπικά ΜΜΕ. Είδηση έγινε από τη στιγμή που ο Νίκος Σταθούλης το ανέβασε στο facebook.

Λόγω όλων των παραπάνω συνθηκών και προϋποθέσεων, θεωρείται απίθανο να διασταυρωθούν στις δημοτικές εκλογές οι Γιάννης Μπουτάρης και Παναγιώτης Ψωμιάδης. Οπότε, οι πιθανοί υποψήφιοι εξακολουθούν να αναζητούνται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...