900
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αποκάλυψε ότι παρά την εκπληκτική φωνή της, πάντα είχε τρακ όταν τραγουδούσε μπροστά σε κόσμο | EPA/BRITTA PEDERSEN

Μπάρμπρα Στρέιζαντ: «Ο Τραμπ είναι διεφθαρμένος, με χάλια μαλλιά και μακιγιάζ»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 15:44
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αποκάλυψε ότι παρά την εκπληκτική φωνή της, πάντα είχε τρακ όταν τραγουδούσε μπροστά σε κόσμο
|EPA/BRITTA PEDERSEN

Μπάρμπρα Στρέιζαντ: «Ο Τραμπ είναι διεφθαρμένος, με χάλια μαλλιά και μακιγιάζ»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2018, 15:44

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, σε όποιο σημείο της ζωής ή της καριέρας της κι αν βρισκόταν, δεν μασούσε ποτέ τα λόγια της. Ελεγε πάντα τη γνώμη της με δυναμισμό και στόμφο, δίνοντας την αίσθηση ότι όσο δυνατή βγαίνει η φωνή της στο τραγούδι, άλλο τόσο ξεκάθαρες βγαίνουν και οι απόψεις της για οποιοδήποτε ζήτημα κι αν τοποθετείται.

Οταν πάλι δεν θέλει να προσβάλει κάποιον, όπως τη Lady Gaga για παράδειγμα, η οποία πρωταγωνίστησε εφέτος στο remake της ταινίας «A star is born», προτιμά να μην πει τίποτα από το να πει κάτι χλιαρό και αποστασιοποιημένο για να μην κακοκαρδίσει κάποιον. Η Στρέιζαντ άλλωστε, είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία με τον συγκεκριμένο ρόλο το 1976 τώρα, ποιος ξέρει; Είτε βρήκε τη «διάδοχό» της πολύ κακή, ή πολύ καλή. Σε κάθε περίπτωση, δεν ήθελε να πει τίποτα.

Υπάρχει όμως, ένα άλλο πρόσωπο, για το οποίο η Στρέιζαντ απολαμβάνει να μιλά ανοιχτά και δημόσια. Σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian με αφορμή το νέο της άλμπουμ «Walls», η 76χρονη σήμερα ηθοποιός και ερμηνεύτρια, είχε πολλά να πει για τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήταν πανευτυχής όταν τιμήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, στις 24 Νοεμβρίου του 2015. (EPA/MICHAEL REYNOLDS)

«Δεν τον αντέχω! Δεν έχει καθόλου τρόπους! Δεν μπορεί να δει τα χάλια του. Δεν έχει ίχνος ταπεινότητας. Σε ένα πράγμα είναι καλός. Στο μάρκετινγκ. Ξέρει να πουλάει. Αλλά πιστεύει ότι μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Οτι δεν έχει κανέναν ανάγκη» λέει η Στρέιζαντ, χωρίς να μασάει καθόλου τα λόγια της.

Οπως αναφέρει μάλιστα η Εμα Μπρόουκς που της πήρε τη συγκεκριμένη συνέντευξη, το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Walls», το πρώτο που κυκλοφορεί από το 2005 και περιλαμβάνει ως επί το πλείστον καινούριο υλικό, αποτελεί ένα «μανικιουρισμένο μεσαίο δάχτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ».

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ με τον Κρις Κριστόφερσον σε σκηνή από την ταινία του 1976 «A star is born». Η Στρέιζαντ αρνήθηκε να σχολιάσει πώς της φάνηκε η Lady Gaga που υποδύθηκε εφέτος στο σινεμά τον ίδιον ρόλο (Warner Bros)

Τραγούδια όπως το «Don’t lie to me» (Μην μου λες ψέματα), «έχουν διττή σημασία. Μπορεί να μιλάς στον εραστή σου, ή στον πρώην άνδρα σου. Αλλά εγώ μιλάω στον Τραμπ».

Η ίδια θεωρεί ότι ο Τραμπ αποτελεί επικίνδυνη απειλή για ολόκληρο το αμερικανικό έθνος: «Πρόκειται για έναν διεφθαρμένο άνθρωπο, ανέντιμο, που προσβάλλει τους θεσμούς μας. Είναι πολύ πολύ τρομακτικό. Απλά προσεύχομαι ότι όσοι έχουν συμπόνια μέσα τους και αγαπούν την αλήθεια, δεν θα μείνουν αμέτοχοι και θα ψηφίσουν. Για να πω τα πράγματα με το όνομά τους, δεν πρέπει απλά να ψηφίσουν. Πρέπει να ψηφίσουν τους Δημοκρατικούς!».

Δεδομένης της τάσης του Τραμπ να κατατροπώνει τους εχθρούς του προσβάλλοντάς τους μέσω Twitter, πώς θα αντιμετώπιζε η μαχητική Μπάρμπρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο; «Ξέρω ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Μπορεί να θεωρεί ότι δεν είμαι αρκετά σημαντική για να μου επιτεθεί. Εχει έρθει πάντως σε κάποιες συναυλίες μου. Μπορεί να είναι και θαυμαστής μου! Θα δούμε!».

Δεν έχει κρύψει την αδυναμία της στην οικογένεια Κλίντον. Η Στρέιζαντ ήταν από τους επιφανείς υποστηρικτές στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι, και παλιότερα του συζύγου της, Μπιλ. Σίγουρα η Μπάρμπρα ταυτίζεται με τη Χίλαρι. Είναι και οι δύο γυναίκες που έχουν χτυπηθεί όχι για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά για όλα όσα αντιπροσωπεύουν.

Με τον Ντάστιν Χόφμαν στην κωμωδία «Γονείς της συμφοράς» του 2010 (Universal Pictures)

«Ο πόλεμος που βίωσε η Χίλαρι όταν ήταν υποψήφια, είναι κάτι που με σκοτώνει. Πριν από κάποια χρόνια είχα δώσει μία ομιλία για το διαφορετικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται για τις περιγραφές ανδρών και για τις περιγραφές ανδρών. Ξέρετε τώρα: ο άνδρας είναι αποφασιστικός, ενώ η γυναίκα επιθετική. Εκείνος είναι απαιτητικός, εκείνη καταπιεστική. Ενας άνδρας έχει δικαίωμα να φτάσει παντού και να κάνει τα πάντα. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για μια γυναίκα;».

Εξοργίζεται λοιπόν, ακριβώς επειδή άνδρες και γυναίκες μετριούνται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Οταν για παράδειγμα ο Τραμπ είχε πει ότι η Χίλαρι δεν είχε προεδρική στόφα, δεν βρέθηκε ούτε ένας να του πει: «Γιατί, εσύ πείθεις για πρόεδρος; Με αυτά τα μαλλιά και αυτό το μακιγιάζ;».

Ξέρει πολύ καλά, ότι αυτή η έμφυτη ορμή της να λέει πάντα αυτό που πιστεύει, δεν της βγαίνει πάντα σε καλό. «Είναι κατάρα και ευλογία. Πάντα κάποιος μου επιτίθεται επειδή τολμώ να πω ανοιχτά τη γνώμη μου. Υπάρχει η διάσημη φράση από την “Αγία Ιωάννα” του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο: “αυτός που λέει πάντα την αλήθεια, χωρίς αμφιβολία θα καταλήξει κρεμασμένος”».

Υπάρχει άραγε κάτι που φοβίζει τη σταρ που έχει κερδίσει δύο Οσκαρ, οκτώ βραβεία Γκράμι και έχει πουλήσει 68 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως; «Φοβάμαι κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή. Εχω ακόμη τρακ, σε αυτή την ηλικία. Ποιος ξέρει γιατί; Θα μου άρεσε να κάνω περισσότερες συναυλίες και να τραγουδάω καινούρια τραγούδια μπροστά σε κόσμο, αλλά όλο αυτό είναι τραυματικό για μένα».

Και τι γαληνεύει την ανήσυχη φύση της; «Εχω σταματήσει την ψυχοθεραπεία εδώ και χρόνια. Η θεραπεία προκύπτει από άλλα πράγματα για μένα, που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής μου. Απολαμβάνω την προσωπική μου ζωή. Μου αρέσει να αγοράζω έργα τέχνης από δημοπρασίες. Δεν μου άρεσε όταν έγραφα το βιβλίο μου, με παίδεψε και το παίδεψα τέσσερα ολόκληρα χρόνια, τουλάχιστον όμως το ολοκλήρωσα. Και αγαπάω τον κήπο μου. Εχω 800 τριανταφυλλιές. Σε τέτοια πράγματα αναζητώ την ομορφιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...