522
Εικόνα από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη | seleo.gr

Μπαράζ επιθέσεων κουκουλοφόρων με μαχαίρια και μολότοφ, αλλά η αστυνομία απούσα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2019, 10:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2019 13:25
Εικόνα από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
|seleo.gr

Μπαράζ επιθέσεων κουκουλοφόρων με μαχαίρια και μολότοφ, αλλά η αστυνομία απούσα

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2019, 10:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2019 13:25

Περιστατικά χουλιγκανισμού σε γήπεδα γεμάτα θεατές κάθε ηλικίας και –για άλλη μια φορά- ανομίας και παραβατικότητας στο κέντρο των πόλεων.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες το βράδυ του Σαββάτου, μια αλυσίδα από πέντε περιστατικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δείχνουν για άλλη μια φορά την αστυνομία αδύναμη να επιβάλει την τάξη ή προλάβει τα χειρότερα.

Η αρχή έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 17:00 όταν  οπαδοί του Ιωνικού και της Προοδευτικής συγκρούστηκαν στην Πέτρου Ράλλη με πέτρες και ξύλα. Κατά τα επεισόδια καταστράφηκε ένα αυτοκίνητο και δύο υπέστησαν ζημιές ενώ έγιναν και 16 προσαγωγές.

Καμένο αυτοκίνητο μετά τα επεισόδια στη Πέτρου Ράλλη

Λίγο αργότερα, σημειώθηκε εισβολή κουκουλοφόρων σε δύο διαφορετικούς αθλητικούς χώρους στην Αττική.

Αγνωστοι μπήκαν στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο σε αγώνα πόλο γυναικών και στο γήπεδο του Αιγάλεω σε αγώνα μπάσκετ της Α2 κατηγορίας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες, που είχαν ρόπαλα και μαχαίρια, επιτέθηκαν κατά πάντων και τραυμάτισαν όποιον επιχείρησε να τους αντισταθεί. Μέσα στα γήπεδα υπήρχαν θεατές κάθε ηλικίας ακόμη και παιδιά.

Το gazzetta.gr σημειώνει ότι oι χούλιγκαν στο Παπαστράτειο πήραν τη φωτογραφική μηχανή φωτορεπόρτερ και του πέταξαν το λάπτοπ στην πισίνα για να μην στείλει φωτογραφίες από τα επεισόδια.

Στο Αιγάλεω ο αγώνας διεξαγόταν μεταξύ του Διαγόρα Δρυοπιδέων με το Μαρούσι. Διακόπηκε στο 34΄ καθώς μπήκαν άγνωστα άτομα με κουκούλες και επιτέθηκαν στους φίλους του Αμαρουσίου. Το παιχνίδι άρχισε μία ώρα αργότερα καθώς οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθούν οι εξέδρες, για να συνεχιστεί η αναμέτρηση.

Αυτά ενώ η αστυνομία ήταν παντελώς απούσα και από τα δύο γήπεδα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ομάδα 15 ατόμων με αποκριάτικες μάσκες επιτέθηκαν με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης στο Κουκάκι.

Συγκεκριμένα, στις 23:40 του Σαββάτου, περίπου 15 άτομα με αποκριάτικες μάσκες πέταξαν βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως που βρίσκεται στην οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε δυο περιπολικά μπροστά στο κτίριο και σε αρτοποιείο.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο έγιναν 10 προσαγωγές ατόμων στην Ασφάλεια Αττικής.

Εικόνα από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (seleo.gr)

Περίπου την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη εξελισσόταν «πόλεμος» μεταξύ κουκουλοφόρων με μολότοφ και αστυνομικών που ήταν στην περιοχή του τουρκικού προξενείου.

Ομάδα κουκουλοφόρων, με ορμητήριο το ΑΠΘ, έκανε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το τουρκικό προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι εξακολούθησαν τις ρίψεις μολότοφ ως αργά το βράδυ.

Από τις επιθέσεις κάηκε ένα όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 12 προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Την αδυναμία της αστυνομίας να επέμβει για τα φαινόμενα επέκρινε σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, που έκανε λόγο για ανύπαρκτη ηγεσία και για αστυνομικούς που τον οποίων η σωματική ακεραιότητα και η ζωή τους κινδυνεύει από τις μολότοφ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το Κίνημα Αλλαγής που επισημαίνει ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου» οι κυρίες υπουργοί Προστασίας του Πολίτη.

«Η αδυναμία τους γίνεται πια επικίνδυνη για τους πολίτες», προσθέτει και σημειώνει πως το μόνο για το οποίο «“διακρίνονται” είναι το να στέλνουν δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την οργή των πολιτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...