732
|

Μπακογιάννη: Να συλλάβει η Αστυνομία όσους οργανώνουν τα κορονοπάρτι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 11:01

Μπακογιάννη: Να συλλάβει η Αστυνομία όσους οργανώνουν τα κορονοπάρτι

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 11:01

Η αστυνομία δεν μπορεί μεν να βρίσκεται σε όλες τις πλατείες, μπορεί όμως να προχωρήσει στη σύλληψη όσων οργανώνουν τα κορονοπάρτι. Αυτή τη θέση, διαφοροποιούμενη δηλαδή από την έως τώρα απαθή στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στο φαινόμενο των συγκεντρώσεων χιλιάδων ατόμων σε πλατείες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, διατύπωσε την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, συνέστησε υπομονή για λίγο ακόμα και κάλεσε όσους έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν το συντομότερο.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση όταν μαζεύονται 5.000 άνθρωποι και κάνουν πάρτι να πάει η αστυνομία και να το διαλύσει με τη βία. Τα πάρτι αυτά δεν είναι τυχαία, είναι καλά οργανωμένα και από πίσω βρίσκονται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Η αστυνομία μπορεί να συλλάβει τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της οργάνωσής τους. Ας αφήσουμε λίγο χρόνο στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, και θα την κάνει καλά. Δεν γίνεται ένας αστυνομικός να βρίσκεται πίσω από κάθε πολίτη που δεν τηρεί τα μέτρα. Γίνεται όμως η αστυνομία να δει τι κρύβεται πίσω από αυτά τα πάρτι», είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Παράλληλα, τόνισε: «Νομίζω πως δεν θα αργήσει το άνοιγμα της εστίασης. Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πότε θα γίνουν οι σχετικές κινήσεις. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας. Όλοι οι λοιμωξιολόγοι πολιτικολογούν και οι πολιτικοί έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι. Σε όλες τις χώρες υπάρχει προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση διαχείρισης αυτής της καταστροφής. Η Ελλάδα κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει το σύστημα υγείας ζωντανό και όρθιο. Ας κάνουμε μια τελική προσπάθεια όλοι, ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή, αυξάνονται κατά πολύ οι άνθρωποι που εμβολιάζονται, να περάσει και αυτός ο καιρός, να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία. Θέλω να δώσω το μήνυμα ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν το δικαίωμα, να μη χάνουν χρόνο. Τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανθρώπους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν».

Μιλώντας για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για το Πάσχα και σχολιάζοντας την παραφιλολογία για το αν θα μπορούσε να επιτραπούν αυτές στους εμβολιασμένους, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε:

«Ποια οργάνωση κράτους μπορεί να ελέγξει όσους έχουν εμβολιαστεί από εκείνους που δεν έχουν; Ας είμαστε λίγο πραγματιστές. Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιος τρόπος. Για τους τουρίστες υπάρχει, μπορείς να τον ελέγξεις, είναι ένα αεροπλάνο. Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ελέγχεις αεροπλάνα, πλοία, τις εισόδους της χώρας, αλλά δεν μπορείς να ελέγξεις όλους τους δρόμους της Ελλάδας. Αν φύγουν άρρωστοι άνθρωποι, θα αντέξουν τα νοσοκομεία; Για αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο», είπε με νόημα.

«Αν πρόκειται να πάει κάποιος τουρίστας στα νησιά μας, θα πάει και με ανοιχτή την εστίαση, και βεβαίως θα πάμε και εμείς μαζί του για να κάνουμε τις διακοπές μας. Άρα το θέμα μας είναι πώς θα αντέξουμε μέχρι τις 15 Μαΐου», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Αναφερόμενη ξανά στη δήλωσή της σε τηλεοπτική εκπομπή, που είχε ξεκαθαρίσει ότι «εμένα δεν θα με κρατήσει κανένας να μην πάω στην Κρήτη, σας το λέω ξεκάθαρα», προκαλώντας αντιδράσεις, η ίδια εξήγησε:

«Αισθάνομαι όπως αισθάνεστε και εσείς. Είχα τόσο ονειρευτεί αυτό το Πάσχα στα Χανιά, πίστευα ότι θα ήταν η ώρα που θα παίρναμε τη ζωή μας πίσω. Εγώ είμαι παρορμητική και εκφράστηκα και είπα αυτό που θέλω, αλλά από την ώρα που δεν επιτρέπεται, θα κάνουμε Πάσχα στην Αθήνα. Είμαστε γεροί και αυτό μετράει».

Στο θέμα των Ελληνοτουρκικών, μετά και την πρόσφατη «επεισοδιακή» συνάντηση των υπ. Εξωτερικών των δύο χωρών, η κυρία Μπακογιάννη, η οποία έχει διατελέσει επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, είπε: «Νομίζω πως είναι σαφές πως η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου εξελίχθηκε σε ξεκαθάρισμα θέσεων. Κατά την άποψή μου, σωστά ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας τις ελληνικές θέσεις, καθώς είχε ακροατές όχι μόνο τους Τούρκους αλλά και την Ευρώπη. Ήδη πολλές χώρες ευρωπαϊκές αρχίζουν και αναδιπλώνονται, όπως οι Γερμανοί και η κυρία Μέρκελ. Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία θα πρέπει να λειτουργήσει με βάση το διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Τουρκία θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Ο κ. Ερντογάν πρέπει να πάρει αποφάσεις σημαντικές για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις ελληνοτουρκικές. Αν σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, έχουμε προοπτικές. Αν δεν το σεβαστεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη διεθνή κοινότητα που δε θα συμφωνήσει μαζί του».

«Πιστεύω ότι ο διάλογος που γίνεται, με τις όποιες δυσκολίες γίνεται, είναι καλό να γίνεται, καθώς υπάρχει μείωση της έντασης, η οποία είναι προϋπόθεση για τη συνέχειά του», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News