341
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην κηδεία του πατέρα της | Intime

Ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 19:22
Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην κηδεία του πατέρα της
|Intime

Ασφαλιστικά μέτρα της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 19:22

Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου, που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες, ζήτησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, με σκοπό να απαγορευτεί η χρήση του επωνύμου του πατέρα της από τον 54χρονο Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ζητά να απαγορευτεί από τον 54χρονο να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, ισχυριζόμενη ότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Ενόψει της κατάθεσης της αίτησης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και κύριας αγωγής που θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα, η κυρία Θεοδωράκη αιτήθηκε την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να κριθεί από το δικαστήριο η υπόθεση, η οποία εξετάστηκε σήμερα Τετάρτη παρουσία τόσο της αιτούσας όσο και του 54χρονου.

Η αιτούσα, που μετέβη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, αναφέρει στην αίτηση της πως ο κ. Κουρής: «Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη […] ως πρόσωπο -γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος […] προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο “Θεοδωράκης” ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Κατά την Μαργαρίτα Θεοδωράκη ο αντίδικός της προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς της ως κληρονόμου και δικαιούχου του μουσικοσυνθέτη «και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου “Θεοδωράκης” με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθ’ ού, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο».

Ο κ. Κουρής, από την πλευρά του, επιμένει πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε έλεγχο πατρότητας μέσω ταυτοποίησης γενετικού υλικού, ώστε «και τυπικά να αποδειχθεί» η γονική σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News