213
| IntimeNews

Η συγκινητική τελευταία φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με τη γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2021, 12:03

Η συγκινητική τελευταία φωτογραφία του Μίκη Θεοδωράκη με τη γυναίκα του

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2021, 12:03

«Ενα συγκινητικό στιγμιότυπο των τελευταίων ημερών του δημιουργού Μίκη με την σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη μας Μυρτώ.
Το χαμόγελο του ΨΗΛΟΥ τα λέει όλα». Με αυτήν την λεζάντα περιγράφει ο φίλος της οικογένειας Θεοδωράκη, Θοδωρής Σεργιάδης, την φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook και στην οποία απεικονίζεται ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης με τη γυναίκα της ζωής του, τη Μυρτώ στο δωμάτιό του.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί προ μηνός, όταν ακόμα η κατάσταση της υγείας του μουσικοσυνθέτη, αν και εύθραυστη, κρινόταν σταθερή.

Στο παραπάνω στιγμιότυπο είναι έκδηλη η αγάπη που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον, με τον Μίκη Θεοδωράκη να κρατά τρυφερά το χέρι της γυναίκας που έμεινε στο πλευρό του μέχρι το τέλος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε τη μετέπειτα σύζυγό του Μυρτώ Αλτίνογλου πριν ακόμα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, σε χρόνια δύσκολα για τον ίδιο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν ένα απόγευμα του 1943 έξω από το σπίτι της γυναίκας στη Νέα Σμύρνη. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1953.

Για τον Μίκη Θεοδωράκη, η Μυρτώ δεν υπήρξε μόνο η σύζυγός του. Υπήρξε η μάνατζέρ του αλλά και η γυναίκα που τον στήριξε σε κάθε του βήμα.

Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαργαρίτα και τον Γιώργο.

Τα τελευταία χρόνια η Μυρτώ Θεοδωράκη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...