236
Υπό βροχή η άφιξη στη Βόρεια Καρολίνα για τον Ντόναλντ Τραμπ | REUTERS/Mike Theiler

Απειλές Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας: «Μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 14:03
Υπό βροχή η άφιξη στη Βόρεια Καρολίνα για τον Ντόναλντ Τραμπ
|REUTERS/Mike Theiler

Απειλές Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας: «Μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα»

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2017, 14:03

Σε μια αινιγματική δήλωση για την κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, ελάχιστες ημέρες μετά από μια εξίσου διφορούμενη δήλωση περί «ηρεμίας πριν από την καταιγίδα».

«Μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» στο θέμα της Βόρειας Κορέας αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις διεξήγαγαν συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι αυτή η δραστική λύση. Ωστόσο φαίνεται να υπονοεί μια «θερμή», πολεμική αντιπαράθεση.

«Οι πρόεδροι και οι κυβερνήσεις τους συνομιλούσαν με τη Βόρεια Κορέα για 25 χρόνια, συμφωνίες συνάφθηκαν και τεράστια χρηματικά ποσά δόθηκαν» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ σε tweet.

«… Δεν είχαν αποτέλεσμα, οι συμφωνίες παραβιάστηκαν προτού καν το μελάνι στεγνώσει, γελοιοποιώντας τους Αμερικανούς διαπραγματευτές. Συγγνώμη, αλλά μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα!», συνέχισε.

Στο παρελθόν ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τη Βόρεια Κορέα εφόσον αυτό χρειαστεί προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιες και να προστατεύσουν τους συμμάχους τους.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Τραμπ είχε πει σε δείπνο με στρατηγούς ότι η κατάσταση «θυμίζει την ηρεμία πριν από την καταιγίδα». Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει την αναφορά του, περιορίστηκε να τους πει ότι αυτοί είναι που πρέπει να ανακαλύψουν τι εννοούσε.

Εν τω μεταξύ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε το πυρηνικό του πρόγραμμα της χώρας του «ισχυρό μέσο αποτροπής» το οποίο εγγυάται την κυριαρχία της, σύμφωνα με αναφορά των κρατικών ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας. Η δήλωση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά από την δήλωση του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...