199
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη | ΕΡΤ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση σε άτομα άνω των 50 ετών

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 18:10
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη
|ΕΡΤ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση σε άτομα άνω των 50 ετών

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2021, 18:10

Ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού σε άτομα άνω των 50 ετών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οπως εξήγησε ο ίδιος, για να κλείσουν οι πολίτες το ραντεβού, θα πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εμβολιασμού.

Την ίδια στιγμή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης σε πολίτες με συγκεκριμένα χρόνια νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικιακής ομάδας. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι ανήκουν στην κατηγορία Α και στην κατηγορία Β (δείτε εδώ τις κατηγορίες), που αποτελούν τις κατηγορίες με βαριά χρόνια νοσήματα.

Το μέτρο αφορά συνολικά 100.000 πολίτες, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Στο μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών και στους ανοσοκατασταλμένους, ενώ γνωστό είναι ότι δεν θα αποσταλούν SMS για τα ραντεβού. Μάλιστα, η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν κάνει εμβόλιο Pfizer, Moderna και AstraZeneca, θα κάνουν ενισχυτική δόση με Pfizer. Για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιο εμβόλιο θα κάνουν την ενισχυτική δόση (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...