198
Ο Ακης Σακελλαρίου το περασμένο φθινόπωρο όταν είχε επισκεφτεί την έκθεση με τα διαδραστικά έργα του Βαν Γκογκ στο Μέγαρο Μουσικής | George Vitsaras / SOOC

Αγωνία για τον Ακη Σακελλαρίου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 16:17
Ο Ακης Σακελλαρίου το περασμένο φθινόπωρο όταν είχε επισκεφτεί την έκθεση με τα διαδραστικά έργα του Βαν Γκογκ στο Μέγαρο Μουσικής
|George Vitsaras / SOOC

Αγωνία για τον Ακη Σακελλαρίου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2018, 16:17

Σοκαρισμένος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας από την είδηση ότι ο δημοφιλής ηθοποιός Ακης Σακελλαρίου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο «Σωτηρία», έχοντας εκδηλώσει σοβαρής μορφής πνευμονία.

Οπως ανέφερε το protothema.gr σε ρεπορτάζ της Παναγιώτας Καρλατήρα, ο 55χρονος ηθοποιός εισήχθη την περασμένη εβδομάδα με πολύ υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλώσει σοβαρής μορφής πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο της legionella (νόσος των λεγεωνάριων).

Ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό (40 βαθμούς) στον οποίο δεν είχε δώσει σημασία επί έξι  ημέρες. Από το περιβάλλον του είπαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται καθώς ο πυρετός υποχωρεί κατά μισό βαθμό ημερησίως.

Ο Σακελλαρίου δεν ακολούθησε τον θίασο του «Mamma Mia!» στην Κρήτη (απόψε είναι η παράσταση στα Χανιά).

Η επονομαζόμενη «νόσος των λεγεωνάριων» είναι μια βαριά μορφή πνευμονίας η οποία οφείλεται στο βακτήριο legionella. Η νόσος ξεκινά συνήθως με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία.

Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να νοσηλευθούν και να λάβουν θεραπεία με αντιβιοτικά. Είναι δε εξαιρετικά επικίνδυνο να αγνοηθεί καθώς μπορεί να προκαλέσει οργανική ανεπάρκεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...