195
| YouTube

Αγγελος Συρίγος στην ΕΡΤ: Στόχος η ασφάλεια των πανεπιστημίων και η βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 08:57

Αγγελος Συρίγος στην ΕΡΤ: Στόχος η ασφάλεια των πανεπιστημίων και η βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 08:57

Η ασφάλεια των πανεπιστημίων αλλά και η βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης διατηρώντας τον δωρεάν χαρακτήρα της, αποτελούν τους βασικούς στόχους  του νέου υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, λίγο πριν από την ορκωμοσία του, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι πρέπει η Παιδεία να είναι πιο ποιοτική και ανταγωνιστική και ότι ζητούμενο είναι η ακαδημαϊκή ελευθερία. Τα όσα ανέφερε περί ασφάλειας στα ΑΕΙ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, τόσο στη σκιά της άρνησης των πρυτάνεων στην καθιέρωση Αστυνομίας των Πανεπιστημίων όσο και επειδή ο ίδιος ως καθηγητής στο Πάντειο έχει πέσει θύμα βίας τραμπούκων.

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, χαρακτήρισε εξαιρετικά επίπονη την εξ αποστάσεως διδασκαλία καθώς -όπως είπε- δεν είναι αμφίδρομη και νιώθει ότι μιλάει σε τοίχο επί δύο ώρες.

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό, ο κ. Συρίγος τον χαρακτήρισε στοχευμένο, καθώς όπως είπε βασικοί υπουργοί μένουν στη θέση τους, ενώ αναφερόμενος στην επιλογή του, είπε πως τον ενημέρωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οπως έκανε γνωστό, σε συνάντησή τους την Πρωτοχρονιά είχαν μια ανάλογη συζήτηση και είχε καταλάβει πως είναι ανάμεσα στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Οσον αφορά τέλος τα ελληνοτουρκικά, εκτίμησή του ήταν ότι το επόμενο τρίμηνο θα έχουμε έναρξη των διερευνητικών επαφών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...