173
Χριστουγεννιάτικη αγορά σε κεντρική πλατεία, στη γειτονιά των μουσείων της Βιέννης | Εύη Ελευθεριάδου

Αυστρία: Μακελειό σε χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδίαζαν οπαδοί του ISIS

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 10:42
Χριστουγεννιάτικη αγορά σε κεντρική πλατεία, στη γειτονιά των μουσείων της Βιέννης
|Εύη Ελευθεριάδου

Αυστρία: Μακελειό σε χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδίαζαν οπαδοί του ISIS

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 10:42

Η σύλληψη τριών νεαρών τζιχαντιστών απέτρεψε -πιθανότατα θανατηφόρες- επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη και άλλες πόλεις της Αυστρίας, ανέφεραν οι Αρχές της χώρας.

Επικεφαλής της ομάδας των τρομοκρατών ήταν, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, ένας 24χρονος Τσετσένος, που ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του ετοίμαζε χτυπήματα και εκτός Αυστρίας, στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Οι τρεις οπαδοί του ISIS σχεδίαζαν ακόμη την απόδραση του 24χρονου Τσετσένου από τη φυλακή Χίρτενμπεργκ και στη συνέχεια μια επίθεση με εκρηκτικά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της κεντρικής πλατείας Stephansplatz της Βιέννης κάπου ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά καθώς και άλλες στο Σάλτσμπουργκ και στο εξωτερικό.

Οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Αυστρίας ειδοποιήθηκαν ανωνύμως για τα δολοφονικά σχέδια του 24χρονου βασικού υπόπτου και των συνεργών του, ηλικίας 25 και 31 ετών, και άρχισαν να τους παρακολουθούν μέχρι την περασμένη εβδομάδα που τους συνέλαβαν.

Ο 24χρονος, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη μετά από απόπειρές του να πάει στη Συρία και να ενταχθεί στους τζιχαντιστές του ISIS, μεταφέρθηκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...