277
Ο Φιν Μάριον, φορώντας την προστατευτική μάσκα, μέσα στη βάρκα, με φόντο τον απόκοσμο πορτοκαλί ουρανό | Allison Marion

Αυστραλία: Η φωτογραφία που έκανε τον 11χρονο Φιν σύμβολο της εθνικής τραγωδίας

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 17:23
Ο Φιν Μάριον, φορώντας την προστατευτική μάσκα, μέσα στη βάρκα, με φόντο τον απόκοσμο πορτοκαλί ουρανό
|Allison Marion

Αυστραλία: Η φωτογραφία που έκανε τον 11χρονο Φιν σύμβολο της εθνικής τραγωδίας

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2020, 17:23

Ο 11χρονος Φιν Μάριον έγινε το πρόσωπο της εθνικής τραγωδίας στην Αυστραλία -με τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα από τον Σεπτέμβριο- όταν ξέφυγε από τις φλόγες με μία βάρκα, μαζί με τον αδελφό του και τη μητέρα του.

Η Αλισον Μάριον τράβηξε μία φωτογραφία του γιου της να κάθεται φορώντας μάσκα για να μην εισπνεύσει τους τοξικούς καπνούς μέσα στη βάρκα, η οποία αναπαράχθηκε όχι μόνο στα σόσιαλ μίντια, αλλά και σε όλα τα αυστραλιανά ΜΜΕ.

Η οικογένεια μένει κοντά στη Μαλακούτα της πολιτείας Βικτόρια, στην οποία υπάγεται η Μελβούρνη. Η περιοχή περικυκλώθηκε από τις φλόγες και τότε η Αλισον, ο Φιν, ο αδελφός του Κάλεμπ και ο σκύλος του έτρεξαν στην παραλία μαζί με 4.000 ακόμα κατοίκους και τουρίστες για να σωθούν.

Η οικογένεια μπήκε σε μία βάρκα μαζί με όσα υπάρχοντα είχε πάρει μαζί, ενώ ο ουρανός απέκτησε ένα απόκοσμο πορτοκαλί χρώμα από τις φωτιές και ο καπνός εμπόδιζε τους ανθρώπους να αναπνεύσουν.

«Εβγαλα τη φωτογραφία για να διατηρήσω στη μνήμη την ιστορία της οικογένειάς μου», είπε η μητέρα.

Ο Φιν, που έγινε διάσημος, δήλωσε πολύ χαρούμενος που τα κατάφεραν και πρόσθεσε ότι φοβήθηκε πολύ. Συμπλήρωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η φήμη του, καθώς ήταν «απλά μία φωτογραφία. Ανησυχούσαμε αν τα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τη φωτιά».

Η Μάριον δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανη για το πώς οι γιοι της κράτησαν την ψυχραιμία τους. «Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε μαζί με άλλες οικογένειες και μας βοήθησαν».

Η οικογένεια ήταν από τις λίγες τυχερές στην περιοχή, που το σπίτι τους γλύτωσε από τις φλόγες. Για κάποιον -ανεξήγητο- λόγο, ο δρόμος τους έμεινε ανέπαφος. Αλλοι κάτοικοι όμως, δεν ήταν τόσο τυχεροί και επέστρεψαν για να βρουν τις περιουσίες τους καμένες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...