409
Μετά τη συνεργασία Μητσοτάκη - Χατζηδάκη στο Μαξίμου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης | INTIMEnews

Αύξηση κατώτατου μισθού: Ετοιμοι στην κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 10:29
Μετά τη συνεργασία Μητσοτάκη - Χατζηδάκη στο Μαξίμου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης
|INTIMEnews

Αύξηση κατώτατου μισθού: Ετοιμοι στην κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2022, 10:29

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αύξηση του κατώτατου μισθού, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Οπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εντός της ημέρας (στις 12.30) ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, θα μεταβεί στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, ώστε να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

«Είμαστε πάρα πολύ κοντά (στις ανακοινώσεις), θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος», προανήγγειλε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τη Μ. Τετάρτη, ο κ. Οικονόμου.

Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε μετά τον Πρωθυπουργό (εδώ) ότι η οριζόντια στήριξη των πολιτών για την τιμή του ρεύματος θα συνεχιστεί και τον Μάιο και πως αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, θα ληφθούν μέτρα σε εθνικό επίπεδο. «Επεξεργαζόμαστε –είπε– το δικό μας, πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στη λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς», θέλησε να επισημάνει, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή, χωρίς να αποκλείεται και η χρηματοδότηση πολιτών. «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να κάνουμε ανακοινώσεις», συμπλήρωσε, σε κάθε περίπτωση –ξεκαθάρισε– θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.

Σε ερώτηση πότε θα φανεί η ελάφρυνση, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε «το ταχύτερο δυνατόν και ίσως να έχει και αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι».

Σε άλλη ερώτηση για την κουβέντα που έχει ανοίξει περί μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως «αυτό που επιδιώκουμε είναι η σταθερή διακυβέρνηση και ο τρόπος είναι μέσα από αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά όχι αυστηρά μονοκομματική», όπως θέλησε να σημειώσει.

«Για να είμαστε ρεαλιστές, όμως», παρατήρησε, «στις εκλογές ψηφίζει ο κόσμος. Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αλλά αν δεν γίνει αυτό (σ.σ. αυτοδυναμία), η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

«Η ερώτηση δεν πρέπει να απευθύνεται σε μας, αλλά και στους υπόλοιπους. Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να σταματήσει να λέει τι δεν θέλει και να πει τι θέλει. Και δεύτερον, να δούμε τι θέλει να πει ο κόσμος», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο Γιάννης Οικονόμου και με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε διερωτώμενος:

«Αν υπάρχει διαφορά 20 μονάδων του πρώτου κόμματος από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, θα πει ο κ. Ανδρουλάκης ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...