377
|

Αγκυρα για Μητρετώδη-Κούκλατζη: Αν θέλετε να τους ξαναδείτε, δώστε μας τους Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 08:55

Αγκυρα για Μητρετώδη-Κούκλατζη: Αν θέλετε να τους ξαναδείτε, δώστε μας τους Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2018, 08:55

Δώστε μας τους Οκτώ για να ξαναδείτε τους αξιωματικούς σας. Σε αυτές τις λέξεις συμπυκνώνεται το μήνυμα της Αγκυρας για την υπόθεση των Μητρετώδη – Κούκλατζη που παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές χωρίς καν να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Η νέα προκλητική δήλωση των Τούρκων έρχεται μέσω επίσημης επιστολής του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, (με ημερομηνία 31 Μαΐου) προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Στη λογική του συμφηφισμού των δύο υποθέσεων (Οκτώ και των δύο ελλήνων αξιωματικών) ο τούρκος αξιωματούχος ζητεί ανερυθρίαστα από την Ελλάδα να εκδώσει πρώτα τους τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά «θα έχουν μία δίκαιη δίκη»!

stratiotikoi_eggrafo-768x993

Στο κείμενο της επιστολής που παρουσιάζουν τα «Νέα» ο Τζονκάρ κατηγορεί ευθέως και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες», ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς «τιμωρία».

«Δίκαιη δίκη»

«Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής.

Συστάσεις απευθύνονται και προς το Ευρωκοινοβούλιο, από το οποίο ζητείται «να προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος – μέλος της ΕΕ».

Στοχοποιεί τέλος την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή (που έχει μάλιστα και την ιδιότητα της προέδρου της Επιτροπής των σχέσεων ΕΕ – ΝΑΤΟ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) διότι στην πρόσφατη Εαρινή Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βαρσοβία, στις 28 Μαΐου, έθεσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το θέμα της απελευθέρωσης του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής απευθυνόμενη στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ είχε αναρωτηθεί γιατί μία τόσο ισχυρή χώρα, όπως η Τουρκία, εξαντλεί σε δύο νέους την αυστηρότητά της. Και είχε ρωτήσει ευθέως τον Γενς Στόλτενμπεργκ για την παράνομη κράτηση των ελλήνων στρατιωτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...