403
Ο Τραμπ με τη Μελάνια στον Λευκό Οίκο. Η Πρώτη Κυρία επιστρατεύτηκε ως η «ευαίσθητη» που αλλάζει τη γνώμη του σκληρού προέδρου | REUTERS/Jonathan Ernst

Πώς η Μελάνια άλλαξε τη γνώμη του Τραμπ για τα παιδιά των μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 09:26
Ο Τραμπ με τη Μελάνια στον Λευκό Οίκο. Η Πρώτη Κυρία επιστρατεύτηκε ως η «ευαίσθητη» που αλλάζει τη γνώμη του σκληρού προέδρου
|REUTERS/Jonathan Ernst

Πώς η Μελάνια άλλαξε τη γνώμη του Τραμπ για τα παιδιά των μεταναστών

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2018, 09:26

Αν ψάχνετε τι ήταν αυτό που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ να αλλάξει γνώμη και να σταματήσει την απάνθρωπη πολιτική του χωρισμού οικογενειών στα σύνορα με το Μεξικό εις το όνομα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ίσως το βρείτε στο κρεβάτι του· εφόσον αποδεχτούμε ότι ο πρόεδρος κοιμάται ακόμα μαζί με τη Μελάνια.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, λοιπόν, ήταν αυτή που μετέπεισε τον σύζυγό της και τελικά τον οδήγησε στην απόφαση να υπογράψει διάταγμα που σταματά τον διαχωρισμό των οικογενειών μεταναστών. Αυτό αποκαλύπτει το CNN, επικαλούμενο την ανώνυμη μαρτυρία ανώτατου αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.

To ειδησεογραφικό δίκτυο –το οποίο συχνά έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Τραμπ– ανέφερε ότι σύμφωνα με τα όσα είπε ο αξιωματούχος, η Μελάνια Τραμπ είχε αρκετές ιδιωτικές συζητήσεις με τον σύζυγό της, ασκώντας του πιέσεις για να κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι Αρχές μετανάστευσης να πάψουν να απομακρύνουν βίαια τα παιδιά από τους παράνομους μετανάστες γονείς τους που συλλαμβάνονται στα σύνορα.

Η νομοθετική τροποποίηση στην οποία προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ βάζοντας τέλος σε αυτήν την απάνθρωπη πρακτική, επισπεύθηκε σημαντικά από τις προσπάθειες της Πρώτης Κυρίας, παρατήρησε η Κέιτ Μπενέτ του CNN.

Η εκτελεστική εντολή με άμεση ισχύ την οποία υπέγραψε το βράδυ της Τετάρτης ο Τραμπ αποτελεί στην πραγματικότητα επίτευγμα της Μελάνια, καθώς μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωνε, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, ότι δεν έχει δικαιοδοσία να σταματήσει την εφαρμογή της κτηνώδους αυτής πρακτικής.

«Η σύζυγός μου έχει πολύ έντονα συναισθήματα σχετικά με αυτό το ζήτημα» παραδέχτηκε ο ίδιος ο Τραμπ έξω από το Οβάλ Γραφείο, αμέσως μετά την υπογραφή του διατάγματος. «Νομίζω ότι το ίδιο αισθάνεται κάθε άτομο με καρδιά. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε οικογένεις να χωρίζονται», πρόσθεσε ο Τραμπ σε μια εντυπωσιακή κυβίστηση.

Ο Τραμπ ξέχασε να σημειώσει ότι αυτή η πρακτική και αυτές οι εικόνες με τα αμέτρητα παιδιά σε κλουβιά, χωρισμένα βίαια από τους γονείς του, ήταν αποτέλεσμα της δικής του «πολιτικής μηδενικής ανοχής» στο θέμα της μετανάστευσης.

Είναι προφανές ότι στον Λευκό Οίκο τρόμαξαν από τις εικόνες και την κατακραυγή. Οχι επειδή απέκτησαν ξαφνικά ευαισθησίες, αλλά επειδή είδαν ένα πολιτικό πρόβλημα. Διότι όταν βλέπεις ένα παιδάκι να κλαίει επειδή συλλαμβάνουν τη μαμά του, ακόμα και αν είσαι σκληρή ρεπουμπλικάνα που ψήφισες με τα δυο σου χέρια τον Τραμπ για να κάνει «ξανά την Αμερική σπουδαία», κάπου το μετανιώνεις.

Ετσι, η «ευαίσθητη» Μελάνια είναι μια καλή λύση για να φανεί ο Λευκός Οίκος του Τραμπ ότι έχει ανθρώπινο πρόσωπο…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...