442
Ο Κρόου έκανε την εμφάνισή του στη δημοπρασία | Sydney Morning Herald

Πώς ο Ράσελ Κρόου έβγαλε $4 εκατ. από (και για) το διαζύγιό του

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2018, 13:26
Ο Κρόου έκανε την εμφάνισή του στη δημοπρασία
|Sydney Morning Herald

Πώς ο Ράσελ Κρόου έβγαλε $4 εκατ. από (και για) το διαζύγιό του

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2018, 13:26

Υπάρχει τελικά και κάποιος που κέρδισε από το διαζύγιό του – και μάλιστα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας αντικείμενα που ανήκαν στη συλλογή του για να χρηματοδοτήσει τη διάλυση του γάμου του.

Κάποια ήταν έργα τέχνης, άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες, άλλα προσωπικά, όλα πωλήθηκαν σε μια δημοπρασία με τον γενικό τίτλο «Η Τέχνη του Διαζυγίου».

Η ημέρα που διάλεξε για αυτό το σχέδιο, χθες Σάββατο, (θα) ήταν συμβολική για τον ίδιο. Επρόκειτο για την ημέρα κατά την οποία θα γιόρταζε την 15η επέτειο του γάμου του με την Ντανιέλ Σπένσερ. Χθες είχε και τα γενέθλιά του: έγινε 54 ετών.

Ο (μακρύς) κατάλογος των ειδών που βγήκαν στο σφυρί περιλάμβανε μεταξύ άλλων ένα άρμα από την ταινία που τον καθιέρωσε, τον Μονομάχο», ένα χρυσό ρολόι Rolex και ένα βιολί 128 ετών.

Ακόμη υπήρχαν περί τα 200 κοστούμια επίσης από τον «Μονομάχο», αλλά και από την ταινία εποχής «Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου».

Η διαδικασία, γράφει ο Guardian σε εκτενές ρεπορτάζ, κύλησε αναπάντεχα καλά. Κάτι ο Κρόου, που εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά με αρκετά κιλά και μούσι, κάτι τα είδη που πωλήθηκαν και το μεγάλο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους αγοραστές, το κλίμα καθόλου δεν έφερνε στο μυαλό ένα διαζύγιο

Τελικά η δημοπρασία αποδείχτηκε μεγάλη επιτυχία για τον οίκο Sotheby’s που την οργάνωση καθώς υπήρξαν αντικείμενα που έπιασαν τιμή 5 μέχρι και 10 φορές πάνω από αυτή που προβλεπόταν.

Οι χειροπέδες που φορούσε ο Ράσελ Κρόου στον «Μονομάχο» αναμενόταν να πουληθούν για 1.535 δολάρια, αλλά κάποιος έδωσε 32.000 δολάρια για να τις αποκτήσει. Το άρμα από την ίδια ταινία έπιασε 65.000 δολάρια, ένα ξύλινο σπαθί πουλήθηκε για 20.000 δολάρια και ένα μεταλλικό για 70.000 δολάρια.

gladiator
Ο Κρόου πριν από σχεδόν 20 χρόνια ως «Μονομάχος» (Dreamworks LLC & Universal Pictures)

Ακόμη καλύτερα, ο θώρακας του «Μονομάχου» βγήκε στο σφυρί  με αρχική τιμή τα 20.000 δολάρια αλλά σύντομα εκτοξεύτηκε στα 125.000 δολάρια.

Το Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας αγόρασε για 12.000 δολάρια ένα ζευγάρι μπότες και ένα κουστούμι που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες με τον Κρόου στις αρχές της δεκαετίας του 90.

glad-chariot
Το άρμα του «Μονομάχου»

Δεκάδες χιλιάδες δολάρια το καθένα απέφεραν τα ετερόκλητα είδη της συλλογής του Κρόου, όπως τα πιστόλια μονομαχίας του 18ου αιώνα, μια φλαμανδική ταπισερί του 17ου ακόμη και ένα μπρούτζινο κανόνι πλοίου.

Από 70.000 ως και 350.000 δολάρια πωλήθηκαν έργα αυστραλιανών καλλιτεχνών που είχε στην κατοχή του ο ηθοποιός.

Ο Κρόου, όταν όλα είχαν τελειώσει, έγραψε στο tweet ότι τα σχεδόν 4 εκατ,. που απέφερε η δημοπρασία «δεν είναι και άσχημα για μια πεντάωρη βάρδια». Δεν θα τον αδικούσε κανένας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...