253
Αφίσα με τον παρουσιαστή της τελετής των 90ων Οσκαρ Τζίμι Κιμέλ | REUTERS/Mike Blake

Τα αστέρια των Οσκαρ θα φορούν καρφίτσες κατά της βίας των όπλων

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2018, 10:23
Αφίσα με τον παρουσιαστή της τελετής των 90ων Οσκαρ Τζίμι Κιμέλ
|REUTERS/Mike Blake

Τα αστέρια των Οσκαρ θα φορούν καρφίτσες κατά της βίας των όπλων

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2018, 10:23

H αρχή έγινε στις Χρυσές Σφαίρες στις αρχές του Ιανουαρίου, όταν οι αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος επέλεξαν να φορέσουν τις καρφίτσες του κινήματος Time’s Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Τώρα, στα 90α Οσκαρ, θα υπάρξουν επίσης καρφίτσες στο πέτο των ηθοποιών αλλά ο σκοπός είναι άλλος: ο περιορισμός της οπλοκατοχής, την οποία το Χόλιγουντ -που κατά τα άλλα μας βομβαρδίζει με ταινίες γεμάτες βία- θεωρεί υπαίτια για τις τραγωδίες όπως την πρόσφατη στο λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα. Δεν ζει και ο μέγας Τσάρλτον Ιστον που κάτι τέτοια θα τα ακύρωνε αυτοστιγμεί καθώς ήταν υπέρμαχος των όπλων και βασικός υποστηρικτής της NRA.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Everytown for Gun Safety η οποία υποστηρίζει τον έλεγχο των όπλων και τάσσεται κατά της ένοπλης βίας (που ίδρυσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμεργκ) δημιούργησε ειδικές καρφίτσες για τους διάσημους που θα παραστούν στη βραδιά απονομής των σημαντικότερων βραβείων του Χόλιγουντ την Κυριακή.

Αυτή η δράση θα γίνει μετά την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση ενός 19χρονου στο λύκειο Μάρτζορι Ντάγκλας, στο Πάρκλαντ της  Φλόριντα, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 12 μαθητές.

Eνας «στιλίστας» ανέφερε στο The Hollywood Reporter ότι οι καρφίτσες έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και έχουν αποσταλεί σε βασικά πρακτορεία που εκπροσωπούν ταλέντα του Χόλιγουντ, ώστε να μπορούν να παραδοθούν στους stars προτού φτάσουν στο κόκκινο χαλί. Παρόλο που δεν έχει γίνει γνωστό ποια μορφή θα έχουν οι καρφίτσες, το The Hollywood Reporter εικάζει ότι θα φέρουν το σύνθημα της οργάνωσης Everytown for Gun Safety, #NeverAgain.