213
Χωρίς να χάνει το στιλ του, ο Μπόρις Τζόνσον ποζάρει με το κεφάλι τίγρης που κατέσχεσε η Σκότλαντ Γιαρντ | REUTERS/Simon Dawson

Μπόρις Τζόνσον: «Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι ένα χάλι»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 08:03
Χωρίς να χάνει το στιλ του, ο Μπόρις Τζόνσον ποζάρει με το κεφάλι τίγρης που κατέσχεσε η Σκότλαντ Γιαρντ
|REUTERS/Simon Dawson

Μπόρις Τζόνσον: «Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι ένα χάλι»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 08:03

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φέρεται να αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την έκφραση «ένα χάλι», αναφέρει την Τετάρτη η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Το δημοσίευμα επικαλείται κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε ο υπουργός με ανώτερα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ΕΕ.

Ξεκαθαρίζει ακόμη ο χαρακτηρισμός «mess» του υπουργού αφορά τις διαπραγματεύσεις και όχι την ίδια την απόφαση αποχώρησης, την οποία εξάλλου ο Τζόνσον στήριξε ένθερμα.

Ο Τζόνσον φέρεται ακόμη να προέτρεψε τους γερμανούς συνομιλητές του να μετατρέψουν το Brexit σε οικονομική ευκαιρία.

Δεν είναι σαφές εάν ο Τζόνσον έκανε τα σχόλια που του αποδίδονται τον Νοέμβριο του 2016 ή τον Απρίλιο του 2017, στις δύο επίσημες επισκέψεις του στο Βερολίνο.

Οι πληροφορίες των ευρωπαϊκών πηγών διαψεύσθηκαν από φίλους του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, που διαβεβαίωσαν στην εφημερίδα πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι σίγουρος ότι το Brexit θα αποτελέσει «μια μεγάλη επιτυχία» για το Λονδίνο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες άρχισαν επίσημα τον περασμένο Ιούνιο και η διαδικασία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Μαρτίου του 2019.

Στα μέσα του Δεκεμβρίου, οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να περάσουν στη δεύτερη φάση τους που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...