272
Ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μηνυτήριες αναφορές κατά «των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων» από τον Αβραμόπουλο

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 13:38
Ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μηνυτήριες αναφορές κατά «των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων» από τον Αβραμόπουλο

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2018, 13:38

Ο ευρωπαίος επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος προανήγγειλε την κατάθεση μηνυτήριων αναφορών «κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων» της υπόθεσης της Novartis, όπως τους αποκάλεσε. Ζητά ακόμη από τον Αρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας τους.

«Εδώ και δεκαετίες προσφέρω στην πατρίδα με σκοπό τη διαφάνεια. Εκφράζω την αγανάκτηση και λύπη μου γιατί αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας», υπογράμμισε.

«Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, και καμία σκευωρία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν θα αφήσω να ρίξει σκιά στο πρόσωπό μου» τόνισε και χαρακτήρισε τις μαρτυρίες της δικογραφίας «απίστευτα ψέματα» που δεν έχουν χαρακτηριστικά μαρτυρικής κατάθεσης αλλά έχουν ως στόχο την καθοδηγούμενη ψευδορκία.

Επισήμανε ότι τον ίδιο δεν τον αγγίζει και δεν τον αφορά η υπόθεση καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Είναι «μια θλιβερή άθλια υπόθεση στημένων και υποκινούμενων συκοφαντιών με τη συμμετοχή θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα και άλλων προσώπων», είπε.

Ακόμη δήλωσε: «Θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων και ζητώ από τον Άρειο Πάγο να αποσύρει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Οι μαρτυρίες βασίζονται σε αόριστες φήμες, δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο».

Σχετικά με την υπόθεση της παραγγελίας των εμβολίων που έκανε όταν ήταν υπουργός Υγείας, δήλωσε «υπερήφανος» για τη διαχείριση λέγοντας πως υπεύθυνο είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εξήγησε ότι «όταν ξέσπασε η κρίση συγκροτήθηκε διεπιστημονική επιτροπή. Τώρα οι κουκουλοφόροι τη συνδέουν με την υπόθεση της Novartis. Ο κουκουλοφόρος που σύντομα θα αναγκαστεί να βγάλει την κουκούλα ψεύδεται διότι δεν υπήρξε δεύτερη παραγγελία από τη Novartis. Προηγήθηκε έρευνα αγοράς και τότε η Novartis δήλωσε επίσημα αδυναμία προσφοράς».

Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κάνει έρευνα και όλα θα έρθουν στο φως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...