264
|

Μπουτάρης: «Η μεσαία τάξη έχει βαθιά ριζωμένο τον αντισημιτισμό μέσα της»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 14:22

Μπουτάρης: «Η μεσαία τάξη έχει βαθιά ριζωμένο τον αντισημιτισμό μέσα της»

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 14:22

«Η μεσαία τάξη έχει βαθιά ριζωμένο τον αντισημιτισμό μέσα της». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στον απόηχο της συγκλονιστικής του ομιλίας στην Εθνική Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, την οποία αναδείξαμε από το Protagon.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στις Απρόβλεπτες Συναντήσεις του βιβλιοπωλείου «Ιανός», ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι «ο αντισημιτισμός είναι ο καρκίνος που βρίσκεται μέσα μας. Ξεκληρίστηκε όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης και στη θητεία μου επιδιώκω να περάσω την αντίληψη ότι με το Ολοκαύτωμα η πόλη στερήθηκε το μέλλον της».

Οπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανταζόπουλος στη lifo.gr η εκδήλωση στον «Ιανό» ήταν και επεισοδιακή. Οταν ο κ. Μπουτάρης είπε αυτά τα λόγια ένα άτομο από το ακροατήριο άρχισε να ωρύεται και να του φωνάζει ντροπή, ώσπου κάποιοι άλλοι τον απομάκρυναν. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα στα οποία τον κατηγορούν ως φιλοεβραίο. «Εχει έρθει η ώρα να μάθουμε. Εφτασε η στιγμή να βγάλουμε τη Θεσσαλονίκη από τη μούχλα και τη μιζέρια στην οποία ζούσε εδώ και πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Προσωπικά, έχω μάθει να λέω την αλήθεια… Δεν αποκλείεται να κάνω και λάθη. Όσο πιο πολλά πράγματα κάνεις, τόσο πιο πολλά θα είναι τα λάθη σου. Πολλοί στη Θεσσαλονίκη με βρίζουν. Αλλά στα 75 μου δεν θα αλλάξω ούτε λογική ούτε νοοτροπία».

Σε μια παράλληλη αναφορά για τα όσα λένε οι πολιτικοί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρατήρησε: «Οι πολιτικοί έχουν μάθει να λένε πράγματα που ευχαριστούν τον κόσμο. Η ζωή, όμως, δεν είναι ευχάριστη. Κανείς δεν μας υποσχέθηκε, όταν γεννηθήκαμε, ότι θα περνάμε τη ζωή μας καλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...