344
Γυναίκες στην Ινδία το 2015 διαμαρτύρονται για την πρόωρη απελευθέρωση βιαστή | EPA/STR

Σοκ στην Ινδία από τον βιασμό ενός βρέφους οκτώ μηνών

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 10:20
Γυναίκες στην Ινδία το 2015 διαμαρτύρονται για την πρόωρη απελευθέρωση βιαστή
|EPA/STR

Σοκ στην Ινδία από τον βιασμό ενός βρέφους οκτώ μηνών

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 10:20

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση βιασμού ανηλίκου στην Ινδία, κάθε νέα περίπτωση όμως υπενθυμίζει ξανά πόσο μεγάλο και διάχυτο είναι το πρόβλημα στη χώρα.

Την Κυριακή ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ μηνών βιάστηκε από 28χρονο εξάδελφό της στο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αποκατάσταση των πολύ σοβαρών τραυμάτων που υπέστη.

Ο δράστης, που συνελήφθη, είναι σύμφωνα με την αστυνομία «μεροκαματιάρης».

«Γίναμε τόσο αναίσθητοι ή απλά το αποδεχόμαστε σαν να είναι η μοίρα μας;» αναρωτήθηκε στο Twitter ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, ζητώντας από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία των κοριτσιών στη χώρα.

Το τεράστιο ζήτημα με τα περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών στην Ινδία ήλθε οδυνηρά στο προσκήνιο το 2012 μετά τον ομαδικό βιασμό και ξυλοδαρμό μίας 23χρονης φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο. Εντοπίστηκε στον δρόμο σε κώμα και πέθανε μερικές ημέρες αργότερα, γεγονός που ξεσήκωσε κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει μέτρα για το εκτεταμένο που έφταναν ως την ποινή του θανάτου. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι βιαστές αντιμετωπίζονται με επιείκεια στα δικαστήρια.

Παρά την αυξημένη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για ένα πρόβλημα που σοβούσε για δεκαετίες, τα στατιστικά δείχνουν  ότι οι επιθέσεις όχι μόνο δεν σταματούν αλλά αυξάνονται, γράφει το BBC.

Το 2016 καταγράφηκε αύξηση 82% στα περιστατικά βιασμών ανηλίκων κοριτσιών σε σχέση με το 2015, χωρίς να είναι ασυνήθιστα τα περιστατικά με θύματα κάτω του ενός έτους.

Δίπλα σε αυτά έρχεται μια άλλη είδηση από την Ινδία: Η τάση των γονέων να προτιμούν αγόρια παρά κορίτσια έχει δημιουργήσει περί τα 21εκατομμύρια «αθέλητα κορίτσια».

Πολλά ζευγάρια κάνουν παιδιά μέχρι να αποκτήσουν ένα αγόρι, στο οποίο στρέφουν την προσοχή τους. Σε άλλες περιπτώσεις προχωρούν σε έκτρωση όταν διαπιστώσουν ότι θα γεννήσουν κορίτσι – παρά το ότι τα σχετικά τεστ είναι παράνομα.

Σε δύο από τα κρατίδια της χώρας, το Πατζάμπ και το Χαριάνα τα αγόρια κάτω των επτά ετών είναι μέχρι και 20% περισσότερα από τα κορίτσια.

Συνολικά από τον πληθυσμό της Ινδίας, που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, «λείπουν» 63 εκατ. γυναίκες, όπως εκτιμούν οι Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...