616
Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλν στις Κάννες το 2016. Ενας από τους πιο πλούσιος ανθρώπους της σόουμπιζ | Photo by Christian Alminana/Getty Images

«O Ντέιβιντ Κόπερφιλντ με νάρκωσε και με βίασε»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 09:47
Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλν στις Κάννες το 2016. Ενας από τους πιο πλούσιος ανθρώπους της σόουμπιζ
|Photo by Christian Alminana/Getty Images

«O Ντέιβιντ Κόπερφιλντ με νάρκωσε και με βίασε»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2018, 09:47

Στα 62 του ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ παραμένει διάσημος και μια μηχανή παραγωγής χρήματος –μετρώντας 43 χρόνια ως illusionist (μάγος, ταχυδακτυλουργός κλπ) και συνολικά έσοδα τέσσερα δισ. δολάρια. Ωστόσο τώρα βρίσκεται και αυτός μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι κατηγορίες ήρθαν από την Μπρίτνεϊ Λιούις, η οποία σήμερα είναι 47 ετών, αλλά το 1988 ήταν μόλις 17, ανήλικη κοπέλα που ήθελε να γίνει μοντέλο, η επόμενη Ελ ΜακΦέρσον. Συμμετείχε στον διαγωνισμό «Look of the Year», στο οποίο ένας από τους κριτές ήταν ο Κόπερφιλντ. Και τώρα βγαίνει και (ξανα)λέει ότι ο διάσημος μάγος τη νάρκωσε και τη βίασε. Οι καταγγελίες κατά του Κόπερφιλντ καταγράφηκαν μόλις λίγες ώρες αφότου ο ίδιος κάλεσε τους ανθρώπους να μην κρίνουν γρήγορα τους κατηγορούμενους στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo.

Screen-Shot-2018-01-23-at-4.32.11-PM
Τηλεοπτικό πλάνο από την επίμαχη εκπομπή του διαγωνισμού «Look of the Year». Ο Κόπερφιλντ και η Μπρίντνεϊ Λιούις

Σύμφωνα με ο The Wrap, η Μπρίτνεϊ Λιούις είχε καταγγείλει ξανά, το 2007, τον βιασμό της από τον Κόπερφιλντ, αλλά η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, μολονότι είχε καταθέσει στο FBI. Τώρα όμως η υπόθεση επανέρχεται υπό το πρίσμα του κινήματος #MeToo και την αυξημένη ευαισθησία μέσων ενημέρωσης και διωκτικών αρχών για τις σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος και όχι μόνο.

Ο Λιούις περιέγραψε ότι ο Κόπερφιλντ την είχε καλέσει σε ένα από τα σόου του στην Καλιφόρνια. Επειδή ήταν ανήλικη ο μάγος είχε ζητήσει από τη γιαγιά της, Πατρίσια Μπάρτον, να της δώσει την άδεια να ταξιδέψει εκεί. Η Λιούις πέταξε από τη Γιούτα, ο Κόπερφιλντ κανόνισε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο μαζί του σε διπλανό δωμάτιο. Στη συνέχεια λέει ότι συναντήθηκαν μετά από το σόου του και ήπιαν ποτά σε ένα τοπικό μπαρ. Η Λιούις είπε ότι είδε τον Κόπερφιλντ να ρίχνει κάποιο είδος ναρκωτικού στο ποτό της, το οποίο αργότερα την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της. Το υπόλοιπο μέρος της νύχτα παραμένει θολό για την Λιούις. Ομως λέει ότι υπάρχουν πράγματα που θυμάται, όπως η κακή αναπνοή του Κόπερφιλντ και η ύποπτη στάση του το επόμενο πρωί. «Με διαβεβαίωνε συνεχώς ότι δεν συνέβη τίποτε επειδή ήμουν ανήλικη. Μου είπε πως δεν υπήρξε διείσδυση. Δεν είδα σπέρμα στο κρεβάτι αλλά θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει προφυλακτικό», διηγήθηκε τώρα η Λιούις σύμφωνα με το The Wrap.

Η ίδια λέει πως ο διάσημος μάγος την ανάγκασε στη συνέχεια να συντάξει και να υπογράψει μια επιστολή με την οποία δήλωσε ότι δεν συνέβη τίποτε μεταξύ τους. Αργότερα ο Κόπερφιλντ παντρεύτηκε την Κλόντια Σίφερ, ενώ τώρα είναι παντρεμένος με την Κλοέ Γκοσελίν, επίσης μοντέλο.

Πρόσφατα είχε βρεθεί στο επίκεντρο καθώς στο πλαίσιο της φρενίτιδας του #ΜeToo επανήλθε στο προσκήνιο μια παλαιά κατηγορία εναντίον του, η οποία μάλιστα τον είχε φέρει στο επίκεντρο μακροχρόνιας έρευνας, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες. Για αυτήν την ιστορία ο Κόπερφιλντ έγραψε στo Instagram: «Το κίνημα #MeToo είναι κρίσιμο. Όλοι θέλουμε οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακομεταχείρισης να είναι δυνατοί και πρέπει να τους ακούσουμε καθώς μιλάνε. Φανταστείτε όμως πώς είναι να πιστεύεις στο κίνημα έχοντας επίσης ψευδή κατηγορηθεί δημοσίως στο παρελθόν».

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David Copperfield (@d_copperfield) στις

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...